In NEC op rapport krijgt iedere speler die minimaal en half uur gespeeld heeft een cijfer. Met een gehavende ploeg won NEC vrijdag van NAC Breda en onder meer basisdebutanten Job Schuurman en Syb van Ottele vielen op.

Schuurman 7,5
Onverwacht je basisdebuut moeten maken en dan ook nog op bezoek bij NAC Breda, niet de minste tegenstander. Maar Job Schuurman hield heel knap de nul en was met reddingen belangrijk. Een dikke voldoende.

Van Rooij 6,5
Ondanks zijn assist en zijn goede werk voorafgaand aan de goal overheerste het gevoel dat Bart van Rooij nog beter kan. Was bij vlagen slordig door ballen onnodig in te leveren.

Odenthal 7
Cas Odenthal kreeg in het begin van het seizoen nogal wat kritiek over zich heen, maar speelde In Breda een prima wedstrijd naast basisdebutant Syb van Ottele.

Van Ottele 7,5
Naast Odenthal stond Van Ottele, die liet zien dat hij zowel op het middenveld als achterin inzetbaar is. De tackle in de eerste helft op Sydney van Hooijdonk was erg sterk.

El Karouani 7,5
Begint zich steeds meer te ontwikkelen aan de linkerkant. Minder foutjes, meer goede acties. Overduidelijk de eerste linksback van NEC.

Tavsan 6,5
Dat hij gewisseld werd voelde was vreemd, misschien had het iets met fitheid te maken. Elayis Tavsan speelde redelijk en had een aantal dreigende momenten. Dat hij beter kan, is wel duidelijk.

58′ Sellouf 6
Maakte na zes wedstrijden zijn rentree na een coronabesmetting en deed dat prima, maar ook niet uitzonderlijk goed.

Barreto 6,5
Bij afwezigheid van vele basisspelers is het heel fijn als je Edgar Barreto achter de hand hebt voor wat routine. De Paraguayaan speelde prima, maar viel niet zo heel erg op. Als een echte nestor zag hij hoe de jonge jongens zich naar de zege knokten.

Bruijn 7
Jordy Bruijn leek in de eerste helft richting de Man of the Match-titel te gaan, maar na rust was hij op momenten was nonchalant en leverde hij de bal in. Zoals we Bruijn kennen, leverde hij ook uitstekende passes en goede acties die we van weinig andere spelers zien.

Van der Sluijs 6
We hebben het al vaker gezegd: aan zijn inzet ligt het nooit. Maar Joep van der Sluijs was vrijdag in Breda bij vlagen wel erg slordig, vandaar het lagere cijfer.

Ondaan 7
Bezorgde NEC met zijn vroege goal de zege op NAC en speelde verder ook prima, tot hij werd vervangen door Thomas Beekman.

Okita 6
Van de drie megakansen die Jonathan Okita in de tweede helft kreeg had hij er in ieder geval één moeten maken. Zoals we Okita kennen, is hij wel telkens degene die in scoringspositie komt, dat moeten we hem nageven.

Invallers Thomas Beekman, Dirk Proper en Terry Lartey Sanniez speelden te kort mee om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement:
1. Norbert Alblas 6,56
Elayis Tavsan 6,56
3. Jordy Bruijn 6,50
4. Souffian El Karouani 6,45
5. Bart van Rooij 6,35

Spelers moeten minimaal de helft van de wedstrijden in actie zijn gekomen om opgenomen te kunnen worden in het algemeen klassement.