In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. De eerste thuiswedstrijd dit seizoen heeft NEC winnend weten af te sluiten tegen PEC Zwolle. De ruststand bleek, na een weinig enerverende tweede helft, uiteindelijk ook de eindstand te zijn. NEC deed wat het moest doen en was effectiever dan PEC, waardoor de eerste drie punten dit seizoen een feit zijn.

Mattijs Branderhorst 7
Hield de nul, wat voor een keeper natuurlijk het belangrijkste is. Kwam rustig over en stond er wanneer het nodig was. Scheelt ook dat PEC niet echt gevaarlijk kon worden met schoten.

Bart van Rooij 6,5
Na zijn dramatische Eredivisiedebuut van vorige week, speelde Van Rooij tegen PEC een prima wedstrijd. Deed geen gekke dingen en kwam ook een aantal keer goed mee op. Niet veel op aan te merken.

Ivan Marquez 7
Een echte verdediger die niet bang is om vol een duel in te gaan. Had weinig problemen met de spits van PEC. Hij heeft leiderschapskwaliteiten en die gebruikt hij om de jonge jongens om hem heen te sturen.

Cas Odenthal 6,5
Net zoals Marquez is Odenthal niet in de problemen gekomen. Stond wanneer hij er moest staan en lijkt dit niveau prima aan te kunnen. Één zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar hopelijk kan hij het niveau van deze wedstrijd doortrekken.

Souffian El Karouani 5,5
Had het moeilijk met zijn directe tegenstander. Had natuurlijk dat opstootje en je zag aan hem dat hij soms wat geïrriteerd was. Toch leidde dit alles niet tot hele grote kansen voor PEC. Hij zei zelf dat het alleen maar beter kan en dat zal ook moeten.

Lasse Schöne 7
Je ziet aan alles dat hij op hoog niveau gevoetbald heeft. Verdedigend was hij zeer aanwezig en ook sterk in de duels. Hij maakte daarin ook weinig fouten. Aanvallend was het wat minder. Dit kwam zeker ook omdat hij dan snel werd opgejaagd door twee man.

Mikkel Duelund 7
Gaf natuurlijk beide assists op de goals en zag er voetballend goed uit. Is niet bang om duels aan te gaan. Je ziet waarom er ooit zoveel geld voor hem is betaald en het is te hopen voor NEC dat hij weer terugkomt op dat oude niveau. Dan heb je een hele goede speler in huis.

Dirk Proper 6
Viel niet echt op deze wedstrijd. Dat is dus niet positief, maar hij deed ook niks fout. Zoekt altijd naar de voetballende oplossing en dat is te prijzen. Hij maakt een grote ontwikkeling door, hopelijk kan hij dat doorzetten.

Jonathan Okita 6,5
Okita blijft Okita. Hij scoort een prima goal, maar blijft toch ook slordig. Paar goede aannames en acties, maar van een speler met zijn kwaliteiten mag je toch meer verwachten.

Ali Akman 8
Scoren bij je basisdebuut is niet voor iedere spits bij NEC weggelegd, prima goal. Loopt op alles en daarmee bezorgde hij de verdediging een zware avond. Heeft de fans nu al op zijn hand door zijn blijdschap tijdens en na de wedstrijd.

Jordy Bruijn 5,5
Het is duidelijk dat Bruijn geen buitenspeler is. Hij speelt naar vermogen, maar heeft het toch lastig en kan zich daardoor niet onderscheiden, waar dat vorig jaar wel lukte. Heeft er natuurlijk ook mee te maken dat het een niveau hoger is en ook Bruijn moet zich in de Eredivisie nog bewijzen.

Magnus Mattson, Edgar Barreto, Ole Romeny en Elayis Tavsan speelden allen te weinig om in aanmerking te komen voor een cijfer.