In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. De ruststand was zaterdag ook de eindstand, maar gelukkig wisten de Nijmegenaren de schade te beperken in het tweede bedrijf tegen de landskampioen uit Amsterdam.

Mattijs Branderhorst 6,5
Moest natuurlijk vijf keer vissen en had het in het begin van de wedstrijd ontzettend druk. Maakte geen echte fouten en was bij alle doelpunten kansloos. Knap dat hij de eigen goal van Bart van Rooij in eerste instantie nog wist te voorkomen.

Bart van Rooij 4
Werd volledig onder de voet gelopen door Ajax met natuurlijk zijn eigen goal als dieptepunt. Probeerde nog weleens op te komen, maar eigenlijk wilde niks lukken voor de jonge rechtsback.

Ivan Marquez 5
Kwam in tegenstelling tot de wedstrijden in de voorbereiding niet goed over. Hij verdedigde zwak en probeerde te veel te voetballen achterin waardoor er flinke problemen ontstonden bij de Nijmegenaren.

Edgar Barreto 6,5
Werd al vroeg ingebracht door Meijer om de verdediging te versterken en dat lukte. Haalde veel voorzetten weg en was daarin belangrijk met het niet verder uitlopen van de Ajacieden. Was ook een van de weinigen waar spelers de bal kwijt konden.

Cas Odenthal 5
Leek van slag door de ambiance in de Arena. Had het verdedigend erg zwaar en stond vooral in de eerste helft niet helemaal goed gepositioneerd.

Souffian El Karouani 4,5
Net zoals Bart van Rooij op rechts werd ook hij vaak overlopen. De spaarzame keren dat hij mee opkwam, was hij te laat terug om de counter van Ajax eruit te halen en kwam ook vaak in ondertal door de opkomende Mazraoui, die niet of nauwelijks werd gevolgd.

Lasse Schöne 6
Kon natuurlijk niet zijn stempel drukken, maar zorgde af en toe voor rust in de ploeg. Speelde in tegenstelling tot anderen wat meer ballen naar de goede kleur.

Dirk Proper 6,5
Het talent is duidelijk zichtbaar, maar fysiek kan/moet het nog wat beter. Verloor de nodige duels, maar zorgde in de tweede helft nog wel voor de voetballende oplossing.

Mikkel Duelund 5
Duelund had een zware avond. Hij begon op tien, maar na de formatiewissel kwam hij te spelen als linksbuiten. Doordat NEC voornamelijk moest verdedigen moest hij het vaak met lange ballen doen en proberen van niets, iets te maken.

Jonathan Okita 4
Kon zijn snelheid niet of nauwelijks benutten. Kwam amper in het spel voor. De eerste kans van NEC kwam wel van zijn voet, maar zijn schot had veel gevaarlijker gemoeten.

Jordy Bruijn 5
Duidelijk zichtbaar dat valse spits niet zijn positie is. Kwam amper aan de bal en is ook niet het type die dan de bal vast houdt voorin.

Magnus Matsson kwam niet in aanmerking voor een cijfer omdat hij door trainer Rogier Meijer binnen het halfuur naar de kant werd gehaald.