In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC gaf zondagmiddag niet thuis in de derby tegen Vitesse (1-4). Op Dirk Proper na haalde geen enkele speler zijn niveau en dat is ook terug te zien in de cijfers.

Cillessen 4
Een totale offday voor de Groesbeker. Geblunder bij de goalie zorgde voor uiteindelijk vier tegengoals, waar hij de totale schuld had aan de 0-2. Het valt te prijzen dat Cillessen na afloop voor de camera’s kwam om zijn excuses te maken aan de Nijmeegse achterban.

Van Rooij 5
Het derde doelpunt van Vitesse mogen we noteren op naam van Van Rooij. Oké, er was sowieso veel geklungel in het strafschopgebied van NEC op dat moment, maar lekker is de twijfelachtige eer als eerste NEC’er ooit met een eigen goal in de derby niet. Voor de spirit geven we de rechtsback nog een vijf.

Márquez 4
Kon de Spanjaard voorafgaand aan de 0-3 niet gewoon heel hard de bal weg rossen? Lijkt met zijn gedachte al bezig te zijn met zijn definitieve exit.

Kramer 4,5
Na zijn steady optreden in Emmen mocht Kramer wederom starten in de basis. Ditmaal door een blessure van Philippe Sandler, maar hij deed dit niet met verge. Leek wat onzeker over te komen.

54′ Bruijn 5
Geen bijzondere invalbeurt voor Bruijn die sowieso een kleurloos seizoen doormaakt in Nijmegen. Viel weinig op in de minuten die hij kreeg van Rogier Meijer.

El Karouani 4,5
El Karouani had zijn handen vol aan Million Manhoef. Daardoor kwam de linksback amper voor in het aanvalsspel van NEC.

Proper 6,5
Daar is ie-dan. Zijn eerste treffer in het shirt van NEC dit seizoen. Er leek door zijn goal een kleine opleving te komen, maar er zat helaas geen vervolg aan.

Mattsson 3,5
Volgens mij dacht de Deen dat de wedstrijd een kwartier later begon. Zat totaal niet in de wedstrijd. Er kwam weinig gevaar van hem af.

40′ Marques 5,5
De Portugees viel gretig in. Ook bij Marques ziet het er wellicht allemaal wat houterig uit, maar de spits bracht wel wat strijd in het spel.

Schöne 4.5
Van een aanvoerder mag je toch wel iets meer verwachten. Was erg traag in de omschakeling en verlegde nauwelijks het spel. Zijn vrije trap was overigens wel goed genomen, alleen kwam deze op de paal terecht.

Tavsan 4.5
Tavsan zat er niet lekker in. Hij kreeg een grote kans in de eerste helft, maar de benen van Kjell Scherpen lagen in de weg. De overtuiging ontbrak in zijn afronding.

Dimata 4
Tja, als je geen bruikbare ballen krijgt, kan je weinig scoren als spits. Op de momenten dat hij iets kan laten zien, is de uitvoering te langzaam en te houterig.

Cissoko 4,5
Cissoko blijkt toch erg wisselvallig te zijn. Hij wisselt uitstekende wedstrijden af met belabberde optredens. Was dichtbij een treffer, maar Scherpen hield de bal knap uit de linkerbovenhoek.

Invallers Anthony Musaba en Terry Lartey Sanniez kwamen allebei te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.