In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. In het Philips Stadion wist de ploeg van Rogier Meijer niks in te brengen tegen het goed presterende PSV. Een zeldzaamheid was een teleurstellende Dirk Proper. Jasper Cillessen liet zichzelf (ondanks het resultaat) positief zien.

Cillessen 6,5
Hoewel Cillessen NEC lang op de been hield, kon hij weinig doen aan de tegentreffers. De Groesbeekse doelman kon, vooral in de eerste helft, zich een aantal keer onderscheiden. Uiteindelijk brak ook zijn verzet. In de tweede helft was hij kansloos bij twee strafschoppen van PSV.

Pereira 6
Na slechts 36 minuten moest Pereira geblesseerd het veld verlaten. Ondanks zijn gele kaart die hij in de 26e minuut kreeg had Pereira een aantal goede acties. Het is voor de tweede achtereenvolgende keer dat de Fransman niet verder kon met een schouderblessure. Hopelijk valt het mee.

Ross 5
Ross mocht de honneurs waarnemen voor Sandler. Hij maakte een slordige indruk in Eindhoven en kon zich niet onderscheiden. Bij de 1-0 van Luuk de Jong liet Ross De Jong vrij inkoppen. Dit resulteerde in de eerste tegentreffer. Ook Ross wist niet te ontkomen aan een gele kaart.

Verdonk 6
Verdonk, een van de weinige voldoendes deze wedstrijd. Hoewel Verdonk na een ongelukkige handsbal een penalty weggaf waaruit de 4-0 viel, maakte hij gedurende de wedstrijd wel de nodige indruk. Extra fijn zo’n multi-inzetbare verdediger met de kwetsbare achterhoede van NEC.

Baas 5,5
Net terug van Jong Oranje speelde Baas zaterdag weer in de basis voor NEC. De huurling van Ajax hield redelijk stand tegen Bakayoko, maar echt goed was het, net als de rest van de Nijmegenaren, niet.

Schöne 5,5
Schöne stond weer in de basis. De Deen moest de wedstrijden tegen RKC en Sparta missen wegens een blessure. Tegen PSV wist de aanvoerder geen concrete kansen te creëren. Schöne werd dan ook in de 72e minuut gewisseld voor Mees Hoedemakers.

Mattsson 5
Ook voor Mattsson was dit een wedstrijd om snel te vergeten. Mattsson blijft een lastige speler om te peilen. De ene keer speelt hij een goede wedstrijd en is hij onnavolgbaar, de andere wedstrijd weet je niet wat je ermee aan moet. De hoop die alle fans hadden tijdens de voorbereiding lijkt ook weer enigszins te zijn weggevallen door zijn recente prestaties.

Proper 5
Een zeldzaam moment, Proper met een onvoldoende. Ook Proper kwam net terug van Jong Oranje, waar hij tegen Noord-Macedonië zelfs de aanvoerdersband om mocht doen. Waar Proper normaal een sterke indruk maakt, was dat in Eindhoven zeker niet het geval. De middenvelder viel op met een aantal slordige momenten, zoals bij de 2-0. Daar leverde hij direct na de openingstreffer de bal in bij PSV, waardoor Lang de tweede Eindhovense treffer maakte.

González 5
Waar González zich tegen Sparta nog enorm wist te onderscheiden, viel dat deze wedstrijd vies tegen. Kansen wist González nauwelijks te creëren. Niet gek als de hele voorhoede niet rendeert.

Ogawa 5,5
De enige voldoende in de voorhoede. Hoewel Ogawa niet tot scoren kwam, speelde hij geen slechte wedstrijd. Hij werkte zich een slag in de rondte, maar kreeg geen enkele fatsoenlijke bal.

Hansen 5
De volgende onvoldoende in de voorhoede van NEC. Hoewel Hansen op sommige momenten een glimp liet zien van zijn ware aard, kwam zijn volledige potentie er deze wedstrijd niet uit. Hij was soms dreigend, maar daar bleef het ook bij. Heel Nijmegen hoopt dat het talent Hansen in het rood-groen-zwart gaat opstaan.

(36′ Van Rooij 4)
Na slechts 36 minuten moest Van Rooij invallen voor Pereira. Niet bepaald een invalbeurt om positief op terug te kijken voor de rechtsback. Naast het veroorzaken van een penalty die resulteerde in de 3-0, wist de rechtsback weinig in te brengen voor NEC.

(59′ Sano 6)
Waar de oorspronkelijke voorhoede geen goal wist te maken, deed Sano dat wel. De debutant voor de Nijmegenaren wist in zijn eerste wedstrijd meteen te prikken. Na een gemiste poging van Mattsson kwam de bal in de blessuretijd bij Sano terecht, die de bal via de binnenkant van de paal binnen schoot. Een eretreffer zou je zeggen, maar niks bleek minder waar, Bas Dost stond buitenspel. Wie weet is dit een goede voorbode van wat we allemaal te zien gaan krijgen van de jonge Japanner.

(59′ Olden Larsen 5)
Wederom een onvoldoende voor Olden Larsen. De Noor viel niet onverdienstelijk in, maar goede acties zaten er ook ditmaal niet bij.

Bas Dost en Mees Hoedemakers speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.