In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC gaf zaterdagavond tegen SC Heerenveen een 2-1 voorsprong in de slotfase uit handen en Jasper Cillessen had hier opnieuw een negatieve hoofdrol in.

Jasper Cillessen 4.5

Het is zuur dat de wedstrijd op zo’n manier beslist wordt, want hij stond in principe prima te keepen. Hield een tweede vrije trap van Thom Haye prachtig tegen, maar ging amper vijf minuten later gruwelijk in de fout. Laten we hopen dat Jasper Cillessen zijn seizoen nog goed kan afsluiten.

Bart van Rooij 6

Zijn eerste assist van het seizoen werd helaas door Jordy Bruijn op de bovenkant van de lat gemist. Was deze erin gegaan, dan had het ook minder uitgemaakt dat Bart van Rooij zijn directe tegenstander één keer niet de baas was. Daar ontstond namelijk de 2-2 uit en dat heeft toch effect op zijn cijfer.

Iván Márquez 6

Kwam goed weg bij het penaltymoment, want er leek toch enig contact te zijn met de Heerenveen-aanvaller. Verder was Iván Márquez bij de gelijkmaker topscorer Sydney van Hooijdonk kwijt. Wel gaf hij een assist bij de goal van Magnus Mattsson.

Philippe Sandler 6.5

Speelde een prima wedstrijd, maar Philippe Sandler kreeg er gek genoeg toch drie om de oren.

Souffian el Karouani 6.5

Vorige week werd bekend dat Souffian el Karouani naar FC Utrecht verkast en dat leek de Marokkaan wat meer rust te geven. Speelde zijn beste pot in tijden en gaf een mooie assist op de 2-1.

Dirk Proper 6.5

NEC was lange tijd oppermachtig in balbezit en dat was voor een groot deel te danken aan Dirk Proper, die vele aanvallen startte.

Oussama Tannane 6

Na een afwezigheid van drie wedstrijden speelde Oussama Tannane tegen SC Heerenveen weer een uur. Hij werkte hard, maar was nog niet de beslissende speler die we kennen van dit seizoen.

60′ Jordy Bruijn 5.5

Bracht iets anders dan de aanvallers van NEC, omdat hij regelmatig de diepte zocht. Hoewel hij veel bereikt werd, kwam er weinig gevaar uit. Als hij de bal niet op de lat, maar in het net had gemikt, dan was het een ander verhaal geweest.

Lasse Schöne 6.5

Speelde prima en onderschepte menig Heerenveen-aanval. Samen met Proper dirigeerde hij het middenveld en hij had weinig te dulden van Pelle van Amersfoort, die na een anoniem uur voetballen werd gewisseld.

Elayis Tavsan 5

Wat was Elayis Tavsan een waanzinnige voetballer geweest als hij meer rendement had. Of iets meer met zijn rechterbeen zou kunnen. Want na een uitstekende bal van Nany Dimata had Tavsan zoveel tijd nodig om naar zijn linkerbeen te draaien…

Nany Dimata 6

Begon matig aan de wedstrijd en werd na een halfuur voorzichtig uitgefloten. Maar Nany Dimata herstelde zich daarna, gaf Tavsan een 100%-kans en zorgde met een echte spitsengoal voor de 2-1 en zijn negende van het seizoen.

Magnus Mattsson 6.5

De gevaarlijkste aanvaller van NEC gisteravond. Scoorde de gelijkmaker en dat leek hem zelfvertrouwen te geven. Was vooral de eerste helft sterk aan de bal.

Anthony Musaba en Pedro Marques kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een beoordeling.