In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC speelde gisteren 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard, maar mocht na afloop niet klagen met de einduitslag.

Jasper Cillessen 8
Net als tegen PSV was Jasper Cillessen weer de beste man op het veld. Zeker in de eerste helft werden er de nodige schoten op hem afgevuurd, maar de Groesbeker was niet te passeren. Bij de gelijkmaker deed hij wat hij kon, maar het was niet genoeg.

Brayann Pereira 4.5
De vervanger van de geblesseerde Bart van Rooij werd na een helft van het veld gehaald. Volgens Rogier Meijer kwam hem omdat hij net terugkwam van een blessure, maar het spel was ook allesbehalve naar wens. Brayann Pereira was niet secuur aan de bal en te druistig.

(46′ Sontje Hansen) 5
Sontje Hansen zit in een dip. Niet alleen worstelt hij met zijn vorm, hij is ook niet fit momenteel. Daarom zag Meijer zich genoodzaakt de ingevallen aanvaller na een halfuur weer eraf te halen. Op dat moment had hij nog weinig voor elkaar gekregen.

Philippe Sandler 5
Normaal is Philippe Sandler feilloos aan de bal, tegen Fortuna was de centrale verdediger behoorlijk slordig. Bovendien zag hij er tamelijk ongelukkig bij de gelijkmaker, waar de bal door zijn benen ging om Kaj Sierhuis te bereiken.

Bram Nuytinck 5.5
Tot en met de tegengoal stond Bram Nuytinck eigenlijk best goed te verdedigen, maar zijn inschattingsfout bij de lange bal op Alessio Da Cruz kostte punten.

Calvin Verdonk 4.5
In de 87e minuut nog een ontzettend onnodige gele kaart pakken, waardoor je de derby met Vitesse moet missen… Normaal is Calvin Verdonk een publiekslieveling, maar dit was uitermate onhandig van hem.

Mees Hoedemakers 6.5
Een middenveld zonder Mees Hoedemakers is inmiddels in Nijmegen niet meer voor te stellen. In een wedstrijd waarin het veldspel van NEC vooral werd ondergesneeuwd, deed Hoedemakers wat hij kon om de aanval te zoeken. Met als hoogtepunt de prachtige assist op González.

Tjaronn Chery 4.5
Van tevoren werd al gezegd dat Tjaronn Chery in verband met fitheid geen hele wedstrijd zou spelen. Misschien zou je achteraf kunnen stellen dat hij wellicht wat te vroeg is gebracht, want hij was geen schim van zichzelf.

(46′ Yvandro Borges Sanches) 6
De huurling van Borussia Mönchengladbach bracht in de tweede helft iets wat in de eerste helft ontbrak: een buitenspeler met een individuele actie. Yvandro Borges Sanches is behoorlijk balvast in zijn dribbels en zorgde voor het nodige gevaar.

Kodai Sano 6
De Japanse middenvelder staat waar de trainer hem nodig heeft. Of dat nou linksbuiten, op tien of op acht is. Gisteren werkte Kodai Sano weer hard als vanouds, maar het gevaar richting de Limburgse goal ontbrak.

Rober González 6.5
Aan de aanname bij de goal kun je zien dat er veel voetbaltalent verscholen zit in de Spanjaard. Rober González begon als rechtsbuiten, maar kwam daar weinig aan bod. Na rust stond hij meer op tien en zorgde hij voor de prachtige openingstreffer.

Koki Ogawa 5
Koki Ogawa was afgelopen weekend ziek en was misschien nog niet op volle energie, want de Japanse spits kwam eigenlijk amper in het spel voor. Goed uitrusten dus en klaar zijn voor zondag, waar hij nog meer een publiekslieveling kan worden.

Youri Baas 6
Tegen een aanvallend team als PSV was het logisch om Youri Baas linksbuiten te hebben. Maar als echte aanvaller komt hij tekort. In de tweede helft speelde hij als linksback weer prima.

Invallers Lars Olden Larsen, Sylla Sow en Nils Rossen speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.