In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC speelde zondag, na een moeilijke eerste helft, knap gelijk tegen regerend landskampioen Ajax (1-1).

Cillessen 8.5
Wat was hij weer belangrijk voor NEC! Met een aantal katachtige reflexen zorgde Cillessen ervoor dat Ajax in de eerste helft niet kon uitlopen naar een grote voorsprong. Maar ook in de slotfase voorkwam hij een doelpunt door een kopbal van Edson Alvarez uit de bovenhoek te tikken. Zijn prestatie is de landelijke media deze keer ook niet ontgaan. Onder andere VI en het AD beloonden Cillessen met de titel ‘speler van de week.’

Van Rooij 7
Had het, net zoals iedereen, lastig in de eerste helft. Herpakte zich goed in de tweede helft en gaf de aanvoerder van Ajax, Dusan Tadic, geen centimeter. De frustratie van Tadic richting het einde van het duel zei voldoende. Een knipoog van Ajax-trainer Alfred Schreuder volgde na afloop.

Marquez 7
De frustratie van Tadic werd ook mede veroorzaakt door een ijzersterk optreden van de Spanjaard. Gaat natuurlijk altijd voorop in de strijd en dat had NEC ook nodig tegen Ajax.

Sandler 7.5
Lijkt definitief de concurrentiestrijd met Joris Kramer te hebben gewonnen. Verder is Sandler ook niet bang om het middenveld in te dribbelen met de bal, maar zeker ook zijn verdedigende werk mag niet onderschat worden. Zat er een paar keer goed tussen.

El Karouani 7
Werd in de eerste helft volledig overlopen door een sterkspelende Conceição, maar dat lag vooral aan de kwaliteiten van de Ajax-rechtsbuiten. Zeker in de tweede helft was hij belangrijk met zijn aanvallende rushes en schroomde niet af en toe het randje op te zoeken. Precies wat nodig is in zo’n wedstrijd.

Schöne 6.5
Speelde voor zijn doen een mindere wedstrijd. Neemt soms ook wat veel risico met inspeelpasses door de as, die zijn ploeggenoten niet kunnen verwerken. Maar nog altijd heel belangrijk met goede intercepties en houdt de ploeg dicht bij elkaar.

Tannane 6.5
Versierde de belangrijke vrije trap om hem vervolgens panklaar te leggen voor Nany Dimata. Opnieuw een erg sterke prestatie van Tannane, die wel nog even uit moest kijken tijdens een opstootje voor een gele kaart. Bij de tegengoal is hij de man die Klaassen helemaal vrij laat. Benieuwd wat de afspraken waren in die situatie.

Proper 7
Wordt steeds meer een echte stofzuiger op het middenveld. Wint ondanks zijn lengte veel duels en legt ook veel vuile meters af. Belangrijk in een duel met de landskampioen, gewoon een zeer sterke prestatie van Proper.

Tavsan 6.5
Kreeg na zijn goede spel in het oefenduel met Heracles weer de kans in de basis in de Eredivisie. Tavsan was dreigend en speelde prima, maar kwam niet tot echt grote kansen.

Dimata 6.5
Dimata werd eerder dit seizoen wel eens verweten dat hij te weinig arbeid in zijn spel legde, maar daar was tegen Ajax niks van waar. Bekroonde zijn spel ook met de goal, al had iedereen die waarschijnlijk wel vanaf die plek gemaakt. Hopen dat hij nu blijft scoren, want drie goals in twaalf duels blijft weinig voor een spits.

Mattsson 6.5
Creëerde zelf vrij weinig, maar was belangrijk in zijn lopende werk richting het middenveld. Je ziet dat hij zich niet helemaal thuis voelt aan die linkerkant en vaak naar het midden toekomt.

Invallers Ibrahim Cissoko, Pedro Marques en Anthony Musaba speelden allen te weinig minuten om voor een cijfer in aanmerking te komen.