In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC was zondagmiddag niet de onderliggende partij tegen Ajax, maar de (individuele) klasse van de Amsterdammers werd de Nijmegenaren uiteindelijk te machtig (1-2).

Cillessen 7
Liet zich echt weer eens zien met een aantal goede reddingen. Wordt sinds zijn blessure elke week een beetje beter. Vooral de kopbal van Brobbey en afstandsschot van Taylor pakte hij stijlvol. Bij beide goals werd hem weinig kans gegeven.

Van Rooij 6,5
Speelde niet onverdienstelijk tegen Bergwijn. Ging veel duels met hem aan en kwam vaak ook als winnaar uit de strijd. Was wel zijn man kwijt bij de 0-2, waardoor deze vrij kon intikken.

Sandler 7
Eens te meer een van de beste NEC’ers op het veld. Sterk in zijn passing en won ook vele duels van Brobbey. Kon de 0-1 op de doellijn net niet meer voorkomen, maar speelde wel voor het eerst sinds 28 mei van dit jaar weer eens de volle 90 minuten.

Nuytinck 6,5
Speelde een van zijn betere duels sinds zijn terugkeer in Nijmegen. Was constant in de weer met de sterke Brobbey. Bij de tegengoal was de spits hem te slim af en moest hij een keuze maken: loslaten of penalty weggeven. Helaas pakte dit verkeerd uit.

Verdonk 6,5
Ook hij speelde een prima pot, ware het niet dat hij bij de ingooi waaruit de 0-2 valt niet helemaal stond op te letten. Zijn man loopt weg uit zijn rug en vanuit die voorzet valt de tweede tegentreffer. Daarnaast was directe tegenstander Berghuis een van de beste op het veld en daar had de linksback het soms wel lastig mee.

Schöne 6
Kwam maar weinig in het spel voor. De aanvoerder kopte een bal nog wat ongelukkig terug in de zestien om maar geen hoekschop weg te geven en daaruit ontstond een grote kans voor Ajax. Had het verder lastig met de middenvelders van de bezoekers.

Mattsson 5
Speelde zijn slechtste wedstrijd van dit seizoen. De aanvallende middenvelder was slordig in de passing en ook in de dribbel verloor hij vaak de bal. De Ajacieden hadden weinig moeite hem te verschalken. Was wel erg dichtbij een treffer, maar Hato kopte de bal net weg voordat Mattsson kon inkoppen.

Proper 6
Net zoals Schöne was hij redelijk onzichtbaar, al had hij wel iets meer hoogstandjes. Zo tikte hij de bal knap over een Ajacied heen om vervolgens Hansen weg te sturen. Verder kwam Proper niet veel in het stuk voor.

Hansen 5,5
Had het lastig met ‘zijn neefje’. Begon wel oké aan het duel en gaf een goede voorzet die Ogawa maar net miste. Daarna had Martha het niet zo moeilijk met de behendige dribbelaar.

Ogawa 5,5
Rende zich weer een slag in de rondte. Was niet al te sterk in zijn persoonlijke duels en kwam eigenlijk ook maar weinig aan de bal. Het ging vaak lang richting hem, maar echt doorkoppen of als aanspeelpunt fungeren zat er tegen Ajax niet echt in voor de Japanner. Was dichtbij de 0-1, maar kwam een teenlengte te kort.

Baas 5,5
Een onzichtbare wedstrijd van de Ajax-huurling. Kwam amper tot niet in het spel voor en werd dan ook gewisseld.

Elayis Tavsan, Rober González en Lars Olden Larsen kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.