In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC had tegen Excelsior een uur nodig om ingespeeld te raken, maar won daarna redelijk simpel van Excelsior.

Roefs 6,5
Doordat Jasper Cillessen zich ’s ochtends ziek afmeldde, mocht Robin Roefs zich weer eens melden onder de lat. En het is knap dat de 21-jarige meteen weer zo rustig en solide presteert.

Pereira 4,5
De rechtsback zit in een zeer matige periode en was ook tegen Excelsior ondermaats. Brayann Pereira kan redelijk één op één verdedigen, maar is aan de bal zo ontzettend onrustig. Om over zijn voorzetten nog maar te zwijgen.

Ross 6
De Deense verdediger heeft de ondankbare taak om Philippe Sandler te vervangen, maar doet dat niet onaardig. Tuurlijk zijn de opbouwende kwaliteiten van Mathias Ross wat minder, maar hij doet niks geks en staat er als het moet.

Nuytinck 6,5
Kreeg het op het laatst op zijn heupen en toverde er nog een pirouetje uit. Bram Nuytinck steekt duidelijk in betere vorm dan een half jaar terug en speelde ook tegen Excelsior weer prima.

Verdonk 6.5
Gewoon weer een prima wedstrijd van Calvin Verdonk. Verraste met zijn vrije trap bijna Stijn van Gassel, maar blijft op twee benutte vrije schoppen.

Proper 7
Pakt na zijn blessure langzaam zijn oude vorm weer op. Dirk Proper stond aan de basis van veel NEC-aanvallen en dat is te zien: zowel de eerste als de laatste goal bereidde Proper voor.

Sano 6
De Japanner wordt overal neergezet, maar komt toch het beste uit de voeten als middenvelder. Meijer posteerde hem dan ook als nummer tien in Kralingen. In de combinatie en verdedigend deed Sano goed zijn werk, maar op basis van creativiteit voor een aanvallende middenvelder zijn er nog stappen te zetten.

Hoedemakers 7
De tandem Proper – Hoedemakers is weer in ere hersteld en functioneert als nooit tevoren. Ook de van Cambuur overgekomen middenvelder was weer ongenaakbaar aan de bal.

Chery 7
Tot de 60e minuut zou Tjaronn Chery er met een 5 genadig vanaf komen, maar een belangrijke kwaliteit van hem is toch ook zijn doelgerichtheid. Met twee prachtige goals besliste hij eigenhandig de wedstrijd in Nijmeegs voordeel.

Sow 5
Volgens Rogier Meijer was Koki Ogawa de laatste weken ‘in alle facetten wat minder’, maar zijn keuze voor Sylla Sow pakte niet goed uit. Hij werd na 72 minuten gewisseld zonder echt iets klaargespeeld te hebben.

Baas 5,5
Youri Baas is te weinig een pure aanvaller om tegen een ploeg als Excelsior als linksbuiten te starten. Dat neemt niet weg dat hij een panklare assist voor Chery neerlegde.

Invallers Koki Ogawa, Sontje Hansen, Rober González en Lasse Schöne kwamen te kort aan spelen toe om in aanmerking te komen voor een beoordeling.