In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC beleefde tegen Almere City een goede generale voor de play-offs. De Nijmegenaren kwamen nog op achterstand, maar kwamen sterk terug en wonnen mede dankzij een uitstekende Tjaronn Chery overtuigend (1-4).

Cillessen 7
De doelman had zeker in het begin genoeg te doen en moest een keer vissen. Daar kon hij niet zoveel aan doen, maar dat de achterstand niet groter werd, kwam wel door de goalie. Typerend voor zijn wedstrijd was de bal van Kornelius Hansen die hij uit de kruising tikte.

Pereira 6
Deed niet heel veel fout en dat is opzich al een vooruitgang ten opzichte van de andere weken. Het is een meer dan prima back als je naar het verdedigende aspect kijkt, maar aan de bal komt de Fransman nog echt te kort. Hij zal er in de play-offs moeten staan, aangezien Bart van Rooij niet op tijd fit zal zijn.

Ross 6,5
Nu hij meer wedstrijdritme heeft, blijkt het een steeds betere verdediger. Ook aan de bal liet Ross prima dingen zien. Het is de vraag of Philippe Sandler de play-offs haalt, maar anders is de Deen een degelijke vervanger.

Verdonk 7
Speelde door de schorsing van Nuytinck centraal achterin en deed dat met verve. In de eerste helft zorgde zijn interceptie aan de rand van het veld voor een flink opstootje, omdat hij iemand van de staf van Almere raakte. Het was een ongelukkig moment in een verder prima optreden van de verdediger.

Baas 6
Waar Pereira aan de rechterkant meer van het verdedigen is en aan de bal soms tegenvalt, is het over het algemeen bij Baas omgedraaid. Ook tegen Almere kwam hij een aantal keer goed mee op. Zijn spelinzicht werd zichtbaar bij een 1-1 stand in de eerste helft, toen hij bij de achterlijn met een slimme voetbeweging de keeper van Almere omspeelde en de bal bij Chery kreeg. De middenvelder kreeg de bal echter niet in het doel.

Proper 7,5
Speelde een erg overtuigende pot en bekroonde dat ook met een doelpunt. Zijn timing met koppen is, ondanks zijn lengte, een wapen. Dat bleek ook tegen Almere zo. In de tweede helft had hij zelfs zijn tweede moeten maken na een prachtige solo, maar zijn puntertje trof geen doel.

Chery 8
Het is voor NEC te hopen dat hij met zijn hoofd niet al te veel bij zijn eventueel volgende club zit, want een Chery in goede doen is een wapen. Dat liet hij zondag tegen Almere opnieuw zien. Zijn voorzetten en standaardsituaties zijn vaak op maat. Hoe hij de vierde Nijmeegse goal perfect kiezelhard in de kruising schoot… Daar kan je als liefhebber niets anders dan je pet voor afnemen.

Hoedemakers 6
Speelde wat onzichtbaarder dan de weken ervoor, maar als de andere twee middenvelders zo de show stelen, is het ook moeilijk om jezelf te laten zien. Deed verder weinig fout.

Hansen 6,5
Kreeg alweer vroeg last, maar speelde wel een goede eerste helft. Hij was gretig aan de bal en was dreigend. Dankzij zijn actie, kwam uiteindelijk de gelijkmaker op het bord.

46′ Sow 6,5
Heeft zijn laatste uitwedstrijd voor NEC nu gespeeld. Het is atypisch voor een spits om als je één op één kan met een doelman, oog te hebben voor je ploeggenoot. Sow maakte hierin de goede keuze en speelde Chery aan en dat resulteerde in de 1-4. Speelde verder ook erg prima met een aantal goede acties. Na de wedstrijd even de fans opzoeken in het uitvak met een megafoon: Sow geniet van zijn laatste weken als NEC’er.

Ogawa 6,5
Mocht weer in de basis beginnen en pikte zijn goaltje ook weer mee. Het moet vertrouwen geven voor de Japanse spits, die verder niet super veel in het spel voorkwam. Ogawa is een spits met een neusje voor de goal en is afhankelijk van de ballen die hij krijgt.

Sano 7,5
Het wordt met de week meer genieten van de jonge Japanner die inmiddels alles lijkt te kunnen. Ook een kopgoal kan aan het lijstje worden toegevoegd. De aandacht die hij krijgt vanuit de media is terecht en het is te hopen voor NEC dat de topploegen in Nederland nog even wachten met het oppikken van het megatalent deze zomer.

Invallers Schöne, Rossen en Olden Larsen speelden allen te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.