In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een beoordeling. NEC verloor vrijdag bij de seizoensopening van SC Cambuur en maakte vooral in de eerste helft een bedroevende indruk.

Alblas: 4
Had in de eerste helft weinig te doen, maar ging wel eenvoudig onder een corner door. Ging ook bij de 1-0 niet vrijuit. Bewijst nog niet waarom hij eerste keus is.

Van Rooij: 5,5
Speelde zowel aanvallend als verdedigend uitstekend. Zijn sliding bij het penalty-moment was echter van junioren-niveau. Belangrijke en flinke smet op een prima wedstrijd.

Van Eijden: 5,5
Viel noch positief, noch negatief op. Van een centrale verdediger met zijn cv mag je op dit niveau meer verwachten.

Odenthal: 4,5
Begon zwak en stond aan de basis van vele gevaarlijke momenten. Herpakte zich wel, maar lijkt het niveau top-KKD zeker niet aan te kunnen.

El Karouani: 5,5
Zoals altijd voetballend okay, verdedigend een druistig risico. Ontsnapte aan een penalty in de eerste helft.

Barreto: 5
Onzichtbaar.

Bruijn: 6
Enige echte voldoende op het veld bij de Nijmegenaren. Kwaliteit druipt ervan af, maar het is de vraag hoe NEC hem het beste dient te gebruiken.

Proper: 4
Nog meer onzichtbaar dan collega Barreto. Weet zich als nummer 10 niet te onderscheiden, ook voor hem de vraag waar hij het meest waarde toevoegt aan dit NEC.

Romeny: 5
De jonge aanvaller moest duidelijk wennen aan een plek vanaf de flank. Wist twee vrije trappen te versieren, maar viel verder nauwelijks op.

Janga: 4
Kwam geen moment in het spel voor. Had twee momenten zoals je van een spits mag verwachten. Miste een kopbal en een opgelegde kans.

Sellouf: 4
Was geen moment de man die een plaag kan zijn voor vele backs. Leek te denken nog bij de junioren te spelen. Leeuwarden heette hem welkom bij de senioren.

Jonathan Okita en Syb van Ottele kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.