In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Zaterdagavond ging NEC in extremis onderuit in de Kuip tegen Feyenoord. De Nijmegenaren knokten zich op fantastische wijze terug van een vroege achterstand, maar moesten uiteindelijk toch buigen voor de ploeg van Arne Slot.

Branderhorst 5
Mattijs Branderhorst maakt een uitstekend seizoen door, maar had gisteren meermaals een ongelukkige rol. Zo veroorzaakte de goalie al snel een penalty en zag hij er bij de 3-3 van Guus Til niet helemaal lekker uit. Ook de 5-3 van NEC-beul Cyriel Dessers leek houdbaar.

Van Rooij 6
De rechtsback bracht aanvallend wellicht wat te weinig voor een vijfmans-defensie. Verdedigend stond hij echter z’n mannetje wel. Of het niet slimmer was geweest om iets meer in de buurt van de loeisnelle Sinisterra te staan voor zijn loopactie bij de 2-0, hangt natuurlijk ook af van de afspraken binnen het elftal.

Barreto 6,5
Édgar Barreto speelde op het oog weer echt een topwedstrijd centraal achterin. Maar bij het penalty-moment liet hij Til wel heel makkelijk ontsnappen… Het drukzetten voorafgaand aan de 2-2 in de hoek van het veld verdient dan weer alle complimenten en de uitstekende voorzet daaropvolgend al helemaal.

Marquez 6,5
Ivan Marquez stapte samen met zijn maatje Odenthal wel heel blind in bij de 4-3. Verder weer een uiterst solide pot van de Spanjaard.

Odenthal 6,5
Scoorde zijn eerste Eredivisie-doelpunt uit die voorzet van Barreto. Verder een solide wedstrijd van de centrumverdediger, die bij de 4-3 niet echt fair aan de kant werd gezet door Bryan Linssen.

El Karouani 6,5
Bracht meer dreiging dan zijn maatje aan de overkant en had Jahanbakhsh toch behoorlijk in de zak.

Schöne 6,5
Zo belangrijk met zijn ervaring en rust. Maar het blijft onverklaarbaar dat zijn spelhervattingen van ongekend laag niveau zijn. Geen bal komt goed aan…

Bruijn 5,5
Mocht het opnieuw op het middenveld proberen, maar deed dat beduidend minder dan tegen FC Utrecht. Was wat onzichtbaar in de Kuip.

Tavsan 5,5
Elayis Tavsan had een lastige wedstrijd. Met een puik schot in de eerste helft bracht hij al wat dreiging, maar kort na rust had hij NEC op voorsprong moeten schieten. De overtuiging ontbreekt tot dusver in zijn acties. Vertrouwen zal hem goed doen.

Okita 6,5
Jonathan Okita was met twee assists weer van grote waarde voor NEC. Daarnaast bracht hij ontzettend veel dreiging met zich mee, waardoor Feyenoord elke keer weer met twee, waren het niet drie spelers om de Duitser heen kwamen staan.

Mattsson 7
Zal zijn visite-kaartje wel hebben afgegeven. En daarmee volgt meteen het dilemma voor zijn trainer: met deze formatie verder of toch weer terug naar 4-3-3?

Ole Romeny, Calvin Verdonk, Ilias Bronkhorst en Rodrigo Guth kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.