In NEC op Rapport krijgen alle spelers van NEC die minimaal een half uur in actie zijn gekomen een cijfer. In de uitwedstrijd met Jong FC Utrecht pakte NEC in de absolute slotfase drie punten door invaller Ole Romeny.
Mattijs Branderhorst 8
De keeper heeft wisselvallige weken achter de rug, maar liet tegen Jong FC Utrecht zien dat Mattijs Branderhorst wel degelijk uitstekend kan keepen. Won meerdere een-op-een-confrontaties, haalde verschillende afstandsschoten stijlvol uit de hoek en werd alleen gepasseerd vanaf de penaltystip. Chapeau Mattijs.

Bart van Rooij 6
In de eerste helft was Bart van Rooij wat onzeker aan de bal en leverde hij af en toe de bal wat onnodig in. Na rust ging hij wat minder vaak de fout in, maar bij snelle counters lieten de snelle vleugelspelers van Utrecht hem nog weleens hun hielen zien.

Rens van Eijden 5,5
In de luchtduels was Rens van Eijden iedereen te sterk, maar hij zat ook af en toe goed mis bij het tegenhouden van spits Jonas Arweiler. Bovendien was hij niet altijd snel genoeg om de counters van Utrecht bij te kunnen houden. 

Frank Sturing 5,5
Tijdens de sterkere fase van Jong FC Utrecht in de tweede helft konden de aanvallers via de eerder genoemde counters vaak het halve veld oversteken. Frank Sturing maakte daarin niet altijd de goede keuze, stapte af en toe niet goed in en mocht van geluk spreken dat Branderhorst goed stond op te letten.

Bas Kuipers 5
Hij was wat aanvallender ingesteld dan normaal gesproken, maar dat betekende wel dat hij achterin grote gaten liet vallen. Daardoor was hij Odysseus Velanas vaak kwijt en hij was regelmatig de aanstichter van gevaar. Ook voor Bas Kuipers geldt dat hij mazzel had dat het vizier van Utrecht in de tweede helft niet op scherp stond.

Mart Dijkstra 6,5
Ontbrak vorige week tegen NAC Breda wegens een schorsing en blijkt wel een belangrijke factor te zijn. De meest defensief ingestelde verdediger was vaak het eindstation van een aanval van Utrecht en het beginstation van de heropbouw van NEC. Prima optreden van Mart Dijkstra.

Jellert van Landschoot 6
Na twee minuten ging hij in de fout door Velanas in het strafschopgebied neer te halen. De Belg is dan uiteraard gebrand zijn fout goed te maken en was in balbezit prima. Met zijn loopvermogen kan Jellert van Landschoot het spel makkelijk verleggen naar de andere kant van het veld. Toch hebben we hem weleens beter zien spelen.

Dirk Proper 6 (71′ Ole Romeny)
Opnieuw een zeer veilig optreden van Dirk Proper, die fel was in het afjagen van zijn directe tegenstanders. Toch is Proper de man die passes kan geven die andere spelers niet zien. Daar ontbrak het tegen Utrecht nog een beetje, hoewel hij amper in de fout ging. 

Jonathan Okita 5,5
Ergens onder de onzekerheid, twijfel en desinteresse zit een voetballer die nog steeds erg goed kan voetballen. Maar waar hij gebleven is, is al tijden een raadsel. Jonathan Okita hing tegen een onvoldoende aan, maar redde zijn eigen huid door een uitgemeten voorzet op de winnende goal van Romeny.

Zian Flemming 7
Met zijn vierde benutte strafschop van het seizoen, lijkt hij een zekerheid vanaf de stip. Verder was hij sterk aan de bal, een aanspeelpunt met oog voor medespelers en uiteraard het neusje voor de goal. Acht goals in acht wedstrijden bevestigt alleen maar dat hij goed in vorm is.

Ayman Sellouf 6,5 (77′ Randy Wolters)
Vorige week liet hij de ruimte op de flank onbenut, nu was hij daar juist een plaag. Zijn loopactie leverde de strafschop en daarmee de gelijkmaker op. Verder was hij erg bedrijvig. Had zijn goede wedstrijd kunnen bekronen met een doelpunt, maar zag zijn poging op de lat eindigen.

Randy Wolters en Ole Romeny kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Laurens Gerrets 6,5
Van een scheidsrechter tijdens een wedstrijd op een sfeerloos trainingsveld in Utrecht verwacht je weinig. Dan is er op het optreden van Gerrets niks aan te merken. Had ook wel een erg makkelijke wedstrijd, waarin hij twee keer voor begrijpelijke acties geel gaf en verder een beetje mee hobbelde met het spel.