In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. Zondagmiddag won NEC dankzij een wereldgoal van invaller Javier Vet met 1-2 van directe concurrent SC Cambuur. Vet viel nét te laat in voor een cijfer, maar kwam net als Mikkel Duelund uitstekend binnen de lijnen.

Branderhorst 7
Mattijs Branderhorst hield NEC zondag weer eens op de been. In de eerste helft met een knappe redding op een schot van Issa Kallon, in het tweede bedrijf met een fantastische redding van dichtbij op een intikker van Smit.

Bronkhorst 6,5
Een 4 voor het eerste bedrijf, maar een 8 voor het tweede. Was even zoekende hoe hij zijn rol in het 5-3-2 systeem moest uitvoeren en moest mede daardoor al vroeg aan de noodrem trekken waardoor hij lang met een gele kaart moest spelen. Was in de tweede helft niks van terug te zien en zijn aanvallende drive was belangrijk voor het toch al magere aanvalsspel.

Guth 6,5
Guth speelde een sterk duel en was van de drie centrumverdedigers het scherpste.

Marquez 6
Marquez had namelijk, net als Odenthal, de nodige slordigheden aan de bal. Zonder bal was Marquez wel ijzersterk: hij schakelde spits Uldrikis moeiteloos uit.

Odenthal 5,5
Odenthal liet zich bij de gelijkmaker van SC Cambuur wel heel makkelijk weglokken uit de as van het veld. Overigens gingen er wel meer spelers daar niet vrijuit.

El Karouani 5,5
Had in tegenstelling tot Bronkhorst aan de overzijde een minder aandeel in het aanvalsspel. Werd niet voor niets na ruim een uur gewisseld.

Schöne 5,5
Moest na afloop voor de camera lachen om het matige spel van zijn ploeg en de tegenstander, maar nu mocht ook Schöne in de spiegel kijken. Moet zich meer laten gelden wanneer zijn ploeg het moeilijk heeft.

Mattsson 5
De wisselvalligheid bij de Deen is toch wel enorm. Begon weer als nummer 10, maar was volledig onzichtbaar. Na het inbrengen van middenvelder Javier Vet en Mikkel Duelund ging het echt een stuk beter.

Bruijn 6
Jordy Bruijn maakte verrassend zijn rentree na twee maanden afwezigheid. Mocht starten door ziekte van Dirk Proper. Was, zeker in het begin, wat onwennig, maar liet zich de tweede helft al meer zien. Hopelijk kan hij komende weken nog van waarde zijn.

Okita 6,5
Was de dreigendste aanvaller aan Nijmeegse zijde met een snel doelpunt. Zag in de tweede helft daar bijna eentje bijkomen, ware het niet dat doelman Bos goed redde.

Tavsan 6
Tavsan was bijzonder sterk aan de bal ten opzichte van eerdere wedstrijden, maar ontbrak simpelweg het geluk.

Javier Vet, Mikkel Duelund, Calvin Verdonk en Ali Akman kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.