In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur op het veld heeft gestaan een cijfer. Na een prima eerste helft in De Adelaarshorst won NEC zondagmiddag knap op bezoek bij Go Ahead Eagles. Door de overwinning is de ploeg van Rogier Meijer de Eagles voorbij op de ranglijst. Weinig reden tot klagen dus, zo is ook te zien aan de cijfers.

Branderhorst 7,5
Hij keepte een prima wedstrijd tegen Go Ahead. Branderhorst was belangrijk in de coaching van achteruit, secuur in zijn uittrappen en greep bovendien een aantal keer goed in op pogingen van Go Ahead in de tweede helft. Hij heeft de clean sheet verdiend.

Van Rooij 7
De rechtsback van NEC speelde een goede wedstrijd in Deventer. Zijn tegenstander en tevens ex-ploeggenoot Ragnar Oratmangoen was dan ook een aantal keer gefrustreerd dat hij Van Rooij niet voorbij kwam en werd uiteindelijk ook gewisseld. Verder verdiende Van Rooij nog een keer een vrije trap ver op de helft van de tegenstander en lanceerde hij Tavsan een paar keer met ballen over de rechterflank.

Guth 6,5
De Braziliaan speelde voor de derde keer achter elkaar in de basis en deed dat naar behoren. Geen bijzondere acties of spectaculaire tackles, maar gewoon een solide wedstrijd.

Márquez 6,5
Ivan Márquez was weer eens belangrijk in de verdediging. Hij schakelde spits Lidberg met zonder moeite uit, al was hij ook niet in goede doen. Márquez won bijna ieder kopduel en leidde de verdediging zoals hij eigenlijk al het hele seizoen doet.

Odenthal 7
Cas Odenthal verdiende de strafschop die NEC op een grotere voorsprong zette. Een discutabele beslissing van de scheidsrechter, maar ook slim gedaan van de verdediger. Contact voelen en liggen. Verder was Odenthal rustig in de verdedigen en haalde hij geen gekke dingen uit.

El Karouani 6
Het was maar de vraag of de Marokkaanse linksback kon starten door een blessure die hij opliep tegen PSV. Dat deed hij toch, al begon Calvin Verdonk al in de eerste minuut aan de warming-up. Vijf minuten na de rust moest El Karouani de strijd staken en zich laten vervangen. Weinig fout gedaan, maar ook weinig toegevoegd aan het aanvalsspel.

Proper 7
De kleine middenvelder speelde zeker in de eerste helft erg goed. Hij ving veel ballen op, raakte de bal steeds maar een of twee keer waardoor het tempo hoog bleef. Samen met Schöne was Proper erg belangrijk vlak voor de verdediging door er in de eerste helft steeds onderuit te voetballen. In de tweede helft werd er amper gevoetbald en werd Proper af en toe wat slordig in zijn aannames en passing.

Bruijn 7,5
Jordy Bruijn scoorde natuurlijk de belangrijke strafschop voor NEC, maar was ook belangrijk in het aanvalsspel. Hij bewoog slim tussen de linies in en daar had Go Ahead geen antwoord op in de eerste helft. Bruijn raakte ook nog een keer de paal.

Schöne 7
De Deen was onlangs nog erg te spreken over Dirk Proper en op het veld was opnieuw een goede klik te zien. Schöne speelde net als Proper in de eerste helft erg makkelijk. Hij was altijd aanspeelbaar en wist vaak met slimme passes de aanvallers tussen de linies te bereiken. Ook Schöne zakte in de tweede helft wat weg, maar grote fouten heeft hij niet gemaakt.

Tavsan 6,5
Hij was een aantal keer dreigend vanaf rechts. Soms duurde het wat te lang bij de buitenspeler of maakte hij verkeerde keuzes in zijn acties. Maar Tavsan was uiteindelijk wel de gevierde man bij NEC, want door zijn fantastische uithaal in de 29e minuut kwam NEC op een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. In de tweede helft was Tavsan weinig in beeld.

Mattsson 5,5
Magnus Mattsson krijgt het laagste cijfer bij de Nijmegenaren. Mattsson speelde tegen Cambuur een geweldige wedstrijd, maar was in Deventer een stuk minder opvallend. Hij liep zich regelmatig vast op tegenstander, ook al kwam hij wel in goede posities vrij tussen verdediging en middenveld. Gelukkig werkte hij wel hard, waardoor een mindere wedstrijd niet zal leiden tot ontevredenheid.

Verdonk 6
Hij viel in voor El Karouani vlak na rust. Verdonk leverde een aantal keer de bal in waardoor Go Ahead kansrijk werd, maar haalde ook een hoop ballen weg. Het was lastig om een impact te maken voor Verdonk, aangezien NEC in de tweede helft constant achteruit liep.

Javier Vet, Ali Akman en Mikkel Duelund kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.