In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een cijfer. NEC won voor het eerst sinds 2005 weer in Enschede en die smaakte na een vervelende week mierzoet.

Mattijs Branderhorst 8
De goalie had verschillende uitstekende reddingen in huis. Mede door Branderhorst bleef NEC in de moeilijke fase na de gelijkmaker in de wedstrijd. De goal van Misidjan was van grote klasse en daar viel Branderhorst niets te verwijten.

Bart Van Rooij 6.5
De rechtsback had een vrij solide eerste helft, maar een lastige tweede. Virgil Misidjan viel geweldig in en Van Rooij had zijn handen vol aan de buitenspeler van FC Twente. Ondanks dat speelde Van Rooij naar behoren.

Cas Odenthal 7
Een goede wedstrijd van Cas Odenthal. De verdediger speelde rustig en geconcentreerd en haalde geen rare capriolen uit. Ricky van Wolfswinkel hebben we weinig tot niet en gezien en dat komt mede door Odenthal.

Ivan Marquez 7
Onze Spaanse slager hield de pot weer goed dicht achterin. Er valt weinig aan te merken op het verdedigende spel van de verdediger. De passie die loskwam nadat hij onbewust een inzet van Twente onschadelijk maakte was prachtig om te zien. Ook voor Marquez een zeven!

Souffian El Karouani 6
Souf speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. Niet alleen pakte hij geel en werd hij vroeg gewisseld, hij was ook de veroorzaker van de 1-1. De linksback ging, zoals zo vaak, op avontuur en dit keer liep het niet goed af. Ondanks die fout was het een ‘oké wedstrijd’ van de linksback.

Edgar Barreto 7
De Paraguyaan was ontzettend belangrijk in de slotfase. Met een paar slimme overtredingen rekte hij wat tijd en wekte hij irritatie op bij de Tukkers.

Lasse Schöne 8
Schöne liet zien wat we van hem willen zien. Hier en daar goede passes en vooral de blik naar voren. Het enige probleem blijft dat Schöne en Barreto samen niet goed zijn voor een snelle tegenaanval. Verder valt er weinig aan te merken en mogen we nog steeds blij zijn dat Schöne bij NEC speelt.

Jordy Bruijn 6.5
Bruijn speelde een tamelijk ontzichtbare wedstrijd. Het is ook moeilijk om jezelf te onderscheiden met twee soortgelijke middenvelders naast je. Bruijn bracht wel wat meer tempo in het spel.

Jonathan Okita 6.5
Okita was weer de gevaarlijkste man van NEC. Met een grote kans in de eerste helft, een soort assist op de 0-1 en veel dreigende acties speelde hij een goede wedstrijd. Echter mag het rendement wel wat omhoog want zo’n kans als dat-ie in de eerste helft kreeg mag er best in. Kort na de 0-1 mocht Okita samen met Tavsan een 2v1-duel uitspelen, maar daarin was de voortzetting van de Duitse Congolees ondermaats.

Ali Akman 6
De Turkse publiekslieveling mocht na lange tijd weer in de basis starten, maar veel van hem hebben we niet gezien. Hij speelde een grote rol bij de 0-1 met een beuk op Sadilek, maar meer dan dat was het ook niet.

Elayis Tavsan 6
Tavsan scoorde de 0-1 kort na rust. Hij stond op de goede plek om het juiste moment. De buitenspeler bracht meer dreiging dan vorige week, maar is wel erg vaak besluiteloos in zijn actie en mist dan de overtuiging.

Calvin Verdonk 6,5
Het moet heerlijk zijn een jongen als Calvin Verdonk op de bank te hebben zitten. Uiterst betrouwbaar, doet geen gekke dingen en is ondanks z’n lengte ook niet te beroerd de duels aan te gaan.

Invallers Ole Romeny en Javier Vet kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.