In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur op het veld heeft gestaan een cijfer. Zaterdagavond speelde de ploeg van trainer Rogier Meijer met 1-1 gelijk bij AZ. Een knap punt, dat teleurstellend aanvoelde vanwege het scoreverloop.

Branderhorst 8
Mattijs Branderhorst was de beste man aan Nijmeegse zijde. Met een aantal knappe reddingen hield hij de ploeg in de laatste fase voor de rust op de been. In de tweede helft had de keeper minder te doen, tegen de tegengoal kon de doelman weinig beginnen.

Van Rooij 7
Bart van Rooij speelde solide en had weinig te duchten van Jesper Karlsson, een speler van formaat.

Marquez 7
Ivan Marquez stond weer zijn mannetje in het hart van de defensie samen met Cas Odenthal. Ze lieten zich wat makkelijk uitkappen door Pavlidis in de eerste helft, maar de complimenten voor het geringe aantal kansen dat werd weggegeven.

Odenthal 7,5
Dat geldt ook voor Cas Odenthal, die vanwege een aantal hele sterke ingrepen een half puntje hoger krijgt.

El Karouani 6,5
Souffian El Karouani had het wat zwaarder en de tegengoal valt hem toch wel aan te rekenen. Het gebeurt wel vaker dat El Karouani zijn kopduel niet aangaat en dat kwam hem en zijn ploeggenoten gisteren duur te staan.

Schöne 7
Lasse Schöne dicteerde het spel van NEC weer, maar ging wel heel knullig in de fout na een minuut of 20. Hij schoof de bal recht door het midden van het veld in de voeten van een AZ’er, die er gelukkig niet optimaal mee om sprong.

Bruijn 7
Lekker voor Jordy Bruijn dat hij eindelijk zijn doelpunt wist te maken. Tegen FC Groningen en SC Heerenveen was hij in zijn nieuwe rol als aanvallende middenvelder al heel dreigend, alleen was hij ietwat ongelukkig in de afronding. Dat geluk kwam hem gister wel toe toen hij de bal van een AZ’er kreeg en hij koeltjes af kon ronden.

Barreto 7
Édgar Barreto speelde een goede pot in Alkmaar en kwam lekker aan zijn spel toe. AZ had zeker in de eerste helft veel moeite met het spel van de geroutineerde middenvelders van de Nijmegenaren.

Okita 6,5
Vrijwel alle dreiging van Nijmeegse kant kwam van Jonathan Okita. De vleugelspeler had wel een keer mogen scoren. Het doelpunt dat werd afgekeurd startte hij te vroeg met zijn loopactie waardoor hij in buitenspelpositie stond toen de bal gespeeld werd en niet veel later kon hij op aangeven van Dirk Proper alleen op doelman Vindahl af, maar dat liet hij na. Uit moeilijke positie ging zijn poging vervolgens voorlangs.

Akman 6
Ali Akman levert ontzettend veel arbeid waardoor NEC de bal soms al heel snel weer in bezit weet te krijgen en doet af en toe ook best leuke dingen met de bal. Toch begint zijn krediet begint bij een gedeelte van de Nijmeegse fans alweer op te raken. Zijn vervanger Pedro Ruiz viel niet veel beter in.

Mattsson 6
Magnus Mattsson verving Elayis Tavsan die met een blessure achterbleef in Nijmegen, maar deed dat weinig gelukkig. De Deen had weinig invloed op het Nijmeegse aanvalsspel en kwam net tekort om op slag van rust op aangeven van Ali Akman de marge te verdubbelen.

Pedro Ruiz, Dirk Proper, Javier Vet en Calvin Verdonk kwamen tekort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.