In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. VVV-Venlo versloeg NEC in de kwartfinale van de KNVB-beker met 1-2. Toch zijn er ook positieve dingen te halen uit de wedstrijd met de Eredivisionist. Zo blijkt Edgar Barreto een uitstekende centrale verdediger.

Mattijs Branderhorst 6.5
Hij keepte een prima wedstrijd, maar de eerste kans van VVV ging er meteen in. Toch kon Mattijs Branderhorst niks doen aan de openingstreffer, maar bij de winnende treffer liet hij zich verrassen in de korte hoek. Zonde, want ook daarna hield hij NEC met goed keeperswerk in de wedstrijd.

Bart van Rooij 7
Linksbuiten Anastasios Donis werd na een dik uur gewisseld en ook Torino Hunte viel weinig op. Bart van Rooij zat dicht op zijn tegenstander en kwam ook af en toe mee naar voren.

Edgar Barreto 7.5
Los van de klutstreffer die Giorgios Giakoumakis scoorde, was de Griekse topscorer van de Eredivisie amper gevaarlijk. En dat is voor een groot deel op te schrijven aan Edgar Barreto, die bovendien ook uitstekend in de opbouw was.

Cas Odenthal 6.5
Met een goede voetballer als Edgar Barreto naast zich voelt Cas Odenthal zich op zijn gemak. Dan hoeft hij niet zelf de opbouw te verzorgen, waar hij niet bijzonder goed in is, maar kan hij zich richten op het verdedigen en het uitschakelen van de spits. En dat deed hij prima.

Souffian el Karouani 4
Elke NEC-fan was verheugd met het nieuws dat Souffian el Karouani deze week zijn contract verlengd had. Kennelijk zat hij nog te veel met zijn hoofd in de wolken, want bij beide tegengoals stond hij te slapen. Bovendien speelde de normaal zo constante linksback in aanvallend opzicht niks klaar.

Jonathan Okita 4.5
De Frans-Duitse aanvaller speelt al weken niks klaar en het was dan ook een verrassing dat Rogier Meijer hem opnieuw de kans geeft. Jonathan Okita miste in de 89’ste minuut de grootste kans van de wedstrijd omdat hij niet met links durfde te schieten en verder was hij eigenlijk onzichtbaar.

Jordy Bruijn 5
Bij afwezigheid van Van Eijden aanvoerder, maar ook met band stoeiend met zijn vorm. De clutopscorer was tegen VVV geen schim van zijn beste zelf.

Javier Vet 5.5
In verdedigend opzicht deed Javier Vet zijn taak, maar zoals gebruikelijk laat hij zichzelf te weinig zien in de opbouw naar de goal toe.

Elayis Tavsan 6
Na zijn laatste invalbeurten leek het logisch om Elayis Tavsan een basisplaats te geven. En van de aanvallers zorgde hij voor het meeste gevaar. Maar toch kan Tavsan nog veel beter, als hij iets vaker om zich heen kijkt, eerder de bal afgeeft en niet wacht tot hij de bal verliest.

Ayman Sellouf 4.5
Voor Ayman Sellouf geldt hetzelfde als voor Tavsan. Hij is een goede dribbelaar, maar wil dat te graag laten zien en verliest daarom te vaak de bal. Met zoveel mensen die goed zijn in de kleine ruimte zou je het veel defensies moeilijk kunnen maken, maar niet als iedereen voor zichzelf speelt.

(80′ Thomas Beekman) 5
Hij mocht veertig minuten meedoen, maar kwam eigenlijk weinig in het spel voor. Ook omdat NEC na de 1-2 bijna niet meer toekwam aan aanvallen.

Rangelo Janga 6.5
De spits scoorde zijn tweede goal in de beker. En toegegeven, het was een goede goal. Verder in de wedstrijd kreeg Janga ook meer ruimte van de VVV-verdediging, die hij het bij vlagen vrij moeilijk maakte.

Anton Fase, Thibo Baeten, Mathias De Wolf en Terry Lartey-Sanniez kwamen te kort aan spelen toe om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Algemeen klassement:
1. Souffian El Karouani 6.22
2. Jordy Bruijn 6.20
3. Bart van Rooij 6.06
4. Norbert Alblas 5.98
5. Edgar Barreto 5,96