In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. NEC maakte het Ajax zondag knap lastig, maar door een kinderlijke fout van Bart van Rooij hielden de Nijmegenaren niks over aan de ontmoeting in Amsterdam. Het deed na de achterstand zelf te weinig om tot een doelpunt te komen.

Cillessen 7
Ook in een volle Arena keepte de doelman een goede wedstrijd. Zijn redding op een inzet van Bergwijn in de eerste helft verbaasde vriend en vijand: veel supporters stonden al klaar om te gaan juichen. Met zijn huidige vorm is één ding duidelijk: Jappie in Oranje.

Van Rooij 5
Na afloop verweet de rechtsback zichzelf de nederlaag tegen Ajax. Vorig seizoen maakte hij nog een eigen goal, terwijl hij zondagmiddag kinderlijk werd afgetroefd langs de zijlijn voorafgaand aan de tegengoal.

Márquez 6.5
De Spanjaard kwam ijzersterk over in zijn duels. Ook aan passie ontbrak het wederom niet bij Márquez.

Sandler 6.5
Leek in het begin zijn draai nog te moeten vinden, maar kon na rust weer wat meer van zichzelf laten zien. De centrale verdediger stoomde een aantal keer goed door naar voren.

El Karouani 6
Maakte een stabiele indruk, maar bracht aanvallend niet wat hij normaal wel kan brengen. Ging bij de tegengoal ook niet vrijuit: uiteindelijk kreeg hij het doelpunt bij ESPN zelfs op zijn naam als eigen goal.

Schöne 6.5
Het is te hopen dat de blessure van de routinier meevalt. Met het oog op het belangrijke programma kunnen we de aanvoerder goed gebruiken. Voorkwam in de eerste helft nog een zeker doelpunt van de Amsterdammers.

46 Baldursson 6,5
Niks aan te merken op zijn invalbeurt. De IJslander deed geen gekke dingen op het middenveld en dat is toch knap met zo weinig ritme in een volle Arena.

Tannane 6.5
Als hij zijn dag heeft kunnen de fans genieten van zijn spel. Ook tegen Ajax strooide de middenvelder met prachtige passes. Jammer dat Tannane zich in de slotfase toch nog even liet kennen, waardoor hij zijn zesde gele kaart van het seizoen ontving.

Proper 6.5
Wat zijn we blij dat Proper zijn contract verlengd heeft. Na die contractverlenging lijkt de controlleur steeds volwassener te spelen. Ook tegen Ajax speelde Proper als een ware regisseur op het middenveld.

Tavsan 6
De vleugelspeler zal blij zijn met de oproep voor Jong Oranje en was tegen Ajax weer de gevaarlijkste man. Gaf telkens de bal goed af op een van zijn medespelers en ging wat minder voor eigen succes. Het is voor Tavsan te hopen dat hij zijn doelpunten droogte binnenkort doorbreekt.

Dimata 5
Deed hij wel mee? De spits lag vaker op de grond dan dat hij actief meedeed met het spel. Verprutste een enorme kans in de eerste helft, toen hij Mattsson eenvoudig in stelling kon brengen.

Mattsson 5.5
De Deen brak een aantal gevaarlijk uit alleen deed daar vervolgens te weinig mee. Had de kans op een goal, maar stuitte op Geronimo Rulli. Zijn aanname in die actie was ondermaats waardoor de kans eigenlijk verkeken was.

Invallers Pedro Marques, Ibrahim Cissoko, Anthony Musaba en Joris Kramer kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.