In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een cijfer. Het competitieduel tussen NEC en Sparta Rotterdam heeft zaterdag geen doelpunt en dus ook geen winnaar opgeleverd. Opmerkelijk is het lage aantal succesvolle voorzetten vanaf de flank. De ploeg kwam tot 27 voorzetten, waarvan er maar drie goed waren. Dat is het laagste percentage dit seizoen.

Branderhorst 6
Sparta had geen enkel schot op doel, dus hoefde de doelman ook niet veel te doen. Hij hield voor de negende keer de nul dit seizoen wat een knappe prestatie is.

Van Rooij 5,5
Sparta was aanvallend onzichtbaar, dus was dit de kans voor de back om zich aanvallend te laten zien. Zijn voorzetten kwamen echter nauwelijks aan. Speelde niet op zijn beste niveau. Zal dat te maken hebben met het nieuwe strijdplan van Meijer?

Guth 6,5
Speelde niet onverdienstelijk. Was rustig aan de bal en de paar keer dat Sparta probeerde eruit te komen, zorgde hij ervoor dat dat niet tot gevaar leidde.

Odenthal 5,5
Het is zichtbaar te zien dat Odenthal het liefst met een extra verdediger speelt. Hij lijkt af en toe niet helemaal zeker te zijn van zijn eigen kunnen. Een verdediger als Odenthal functioneerde prima langs Marquez, maar maakt nu een mindere periode door. Benieuwd wat voor keuzes Meijer gaat maken achterin.

El Karouani 5
Net als bij Van Rooij was ook hij in de aanval niet sterk. Was af en toe slordig aan de bal, maar speelde verdedigend niet slecht.

Schöne 6,5
De passing van de Deense routinier was niet altijd even best. Was wel sterk in de duels. Zijn hoekschoppen waren weer erg gevaarlijk, alleen jammer dat er niemand tegenaan liep.

Mattsson 6,5
Speelde weinig klaar, maar was wel gretig. Je kunt zien dat de Deen kan voetballen, maar het rendement is niet goed genoeg. Hij is de afgelopen twee wedstrijden meer aanwezig dan daarvoor, dus dat is een positieve ontwikkeling.

Proper 7
Mocht bij afwezigheid van Barreto weer eens starten in de basis. Hij verving de geblesseerde aanvoerder uitstekend. Was een aantal keer dicht bij een doelpunt, alleen vielen de ballen net niet goed. Werkte hard en probeerde het tempo in het spel te houden. Ondanks zijn lengte won hij veel duels en dat valt hem te prijzen.

Tavsan 6,5
Keerde weer terug in de basis. Hij liet wel zien waarom hij is opgeroepen voor jong Oranje. Hij laat voetballen en dribbelen zo makkelijk lijken. Wil het soms te vaak op een voetballende manier oplossen terwijl het makkelijker kan.

Akman 7
Speelde een goede wedstrijd en was een aantal keer dreigend in zijn schoten. Hij werkte zich weer een slag in de rondte, maar kon die arbeid niet omzetten naar goals.

Okita 5
Onvoldoende voor de international van Congo. Laat zich te vaak kinderlijk opzij zetten. Het is vaak wachten op dat ene moment van genialiteit van hem. Als die dan niet komt is het gewoon erg matig. Heeft sinds de terugkomst van zijn blessure nog niet zijn oude vorm te pakken.

Invallers Wilfried Bony en Javier Vet kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.