In NEC op rapport krijgt iedere speler die minimaal en half uur gespeeld heeft een cijfer. De Nijmegenaren wonnen vrijdag van Go Ahead Eagles en dat was mede te danken aan een uitblinkende Norbert Alblas.

Alblas 8
Keepte vreselijk goed. Met meerdere uitstekende reddingen hield Norbert Alblas NEC in de tweede helft op de been. Zijn tweede 8 van dit seizoen. Een kritiekpuntje: de doelman blijft vaak staan bij voorzetten wat soms tot gevaarlijke situaties leidt.

Van Rooij 6,5
Lang niet zo goed als tegen Jong FC Utrecht en Jong PSV, maar Bart van Rooij speelde een prima wedstrijd.

Van Eijden 6
Rens van Eijden had een totale offday tegen Jong PSV, maar hield het vrijdag goed dicht achterin. Verder geen opvallende dingen laten zien.

Bukusu 6,5
Een echte aanwinst, blijkt wel weer. Zorgt voor rust in het spel. Tegen Go Ahead was hij vrij solide.

El Karouani 7
Was weer vrij solide vrijdagavond. Goede voorzetten in huis en verdedigend ook prima.

Tavsan 6,5
Niet veel gezien tegen Go Ahead, maar hij speelde niet slecht.

Vet 7
Vet was een belangrijke speler voor NEC vrijdagavond. Met zijn doelpunt en goede spel verdient hij een 7.

Bruijn 7
Bruijn is en blijft goed. Alleen moet hij minder vaak lukraak van grote afstanden schieten. Soms zit er meer in een aanval, maar gaat dat voorbij door een onnodig afstandschot.

Okita 6,5
Had een paar keer een goede actie, maar was niet scherp voor het doel.

Ondaan 6
Vrijwel onzichtbaar. Had goede loopacties, maar daar deed het team weinig mee.

61′ Barreto 6
Viel in om wat meer controle te krijgen over de wedstrijd omdat de basisopstelling nogal aanvallend was en Go Ahead ging drukken. Hij was alleen niet zo veel te zien.

Janga 6,5
Janga zorgde voor genoeg dreiging en druk. Hij scoorde zelfs en dat is al zijn vierde dit seizoen. Een prima optreden van de spits.

Invallers Joep van der Sluijs, Anton Fase en Cas Odenthal kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement:
1. Alblas 6,56
Tavsan 6,56
3. Bruijn 6,44
4. Van Rooij 6,33
El Karouani 6,33

Spelers moeten minimaal de helft van de wedstrijden gespeeld hebben om opgenomen te kunnen worden in het algemeen klassement.