In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. De Nijmegenaren speelden maandagavond een uitstekende eerste half uur, maar kwamen door een veel mindere tweede helft toch nog in de problemen. Uiteindelijk was het doelpunt van Jonathan Okita toch genoeg voor de overwinning.

Norbert Alblas 8.0
Hield voor de tweede keer de 0 dit seizoen en was daarvoor hoofdverantwoordelijk. Speelde een prima wedstrijd en onderscheidde zich in de tweede helft met een tweetal absolute topreddingen.

Bart van Rooij 6.5
Lijkt de vorm van het begin van het seizoen aanvallend kwijt, maar staat verdedigend nog altijd zijn mannetje. Had Sleegers, toch vaak een belangrijke aanvallende pion, eigenlijk in zijn zak.

Rens van Eijden 6.5
Als vanouds een ruime voldoende, maar wist het tij in de tweede helft ook niet te keren. Zou met zijn ervaring bepalender kúnnen zijn.

Cas Odenthal 7.0
Evenals kompaan Van Eijden verdedigend solide. Wist in de opbouw continu een station over te slaan waardoor NEC in de eerste helft de bovenliggende partij was.

Souffian El Karouani 7.0
Blinkt wekelijks uit en dat was deze wedstrijd niet anders. Een back die ervoor zorgt dat de aanvaller achter hém aanloopt en verdedigend nauwelijks in de problemen komt.

Javier Vet 6.5
Was belangrijk met zijn fysiek en daarmee complementair aan maatje Proper. Wist net als de andere routinier Van Eijden niet het spelbeeld terug naar de hand van NEC te zetten.

Dirk Proper 6.5
Als NEC lekker draait, is hij hét dreh und angelpunkt op het middenveld. Draait het wat minder lijkt hij een jongen tussen de mannen. Desondanks staat hij ook verdedigend zijn mannetje.

Jonathan Okita 6.5
Okita kreeg, zeker in de eerste helft, zeeën van ruimte. Scoorde een uitstekende goal, verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien en ontsnapte uiteindelijk zelfs nog aan rood.

Jordy Bruijn 6.0
Het is wennen om de spelverdeler wat dieper te zien. Dichter bij de goal, betekent niet per se ook meer gevaar. Met afstand de beste voetballer van de Nijmegenaren, maar waar rendeert hij het beste? Werd niet voor het eerst vroegtijdig gewisseld.

Thomas Beekman 6.5
Werkte zich een slag in de rondte en stond andermaal twee keer op de goede plek. Eén keer stond hij buitenspel, de andere keer liet zijn Tor-instinct hem net in de steek.

Rangelo Janga 6.5
Ook Janga werkte hard en was in de eerste helft belangrijk als kapstok van het aanvalsspel van NEC. In de tweede helft was ook hij minder zichtbaar.

Invallers Edgar Baretto, Elayis Tavsan en Mathias de Wolf kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.

Algemeen klassement
El Karouani 6,34
Bruijn 6,30
Van Rooij 6,07
Vet 6,04
Alblas 6,03