In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur gespeeld heeft een cijfer. NEC werd pijnlijk weggespeeld door Telstar en speelde één van de slechtste wedstrijden van dit seizoen. Vooral de keeper en de spitsen speelden een een wedstrijd om gauw te vergeten.

Norbert Alblas 2
De keeper begon dramatisch aan de wedstrijd. Door twee blunders, de eerste een stuk erger dan de tweede, kon Gyliano van Velzen tweemaal scoren. Daarna was hij bij de andere drie tegengoals ook lang niet onfeilbaar. Nee, Norbert Alblas is niet bepaald in vorm.

Bart van Rooij 4
Van een verdediger met zijn kwaliteiten verwacht je veel meer aanvallende intenties. In de eerste tien minuten, met een 0-0 stand, leek Bart van Rooij die boodschap aardig te begrijpen, maar de rest van de wedstrijd kwam hij amper meer aan bod. Ook omdat NEC in de tweede helft met drie verdedigers kwam te spelen.

Rens van Eijden 4
Na de wedstrijd was hij vooral boos op de tegenpartij, maar hij moet zich vooral bezighouden met zichzelf en zijn eigen ploeg. Want voor iemand die zijn ploeg als aanvoerder bij de hand moet nemen, kwam er weinig uit.

Kevin Bukusu 3,5
Bij de 3-0 van Glynor Plet was hij veel te laat bij de bal, waardoor de boomlange spits vrij kon binnenkoppen. Verder merk je dat Kevin Bukusu een erg jonge jongen is, waar de onzekerheid in kruipt wanneer hij niet in goede vorm verkeert. Terecht gewisseld door Rogier Meijer in de rust.

46′ Dirk Proper 5
Hij zakte een stuk minder dan zijn ploeggenoten voor rust door de ondergrens. Hij bikkelde zich erdoorheen, maar was niet de speler die het verschil kon maken.

Souffian El Karouani 4
Net voor de 4-1 raakte Souffian El Karouani geblesseerd, waardoor hij wel heel makkelijk werd omspeeld door Rashaan Fernandes. Hij is een jongen die blijft vechten, maar het zat er niet in voor de linksback.

Elayis Tavsan 6
Normaal gesproken kun je met een goal en een assist best tevreden zijn. Bovendien was hij ook de gevaarlijkste man van NEC, maar gezien de wedstrijd zegt dat niet zo veel. Hij redde zijn eigen wedstrijd, maar kan toch onmogelijk tevreden zijn.

Javier Vet 4
Ook hij werd na 45 minuten gewisseld. Geen gekke beslissing, want in de eerste helft is Javier Vet amper tot niet aan de bal geweest en hij heeft er daardoor ook bijzonder weinig nuttigs mee gedaan.

46′ Mathias de Wolf 5
Invallen tijdens de twee slechtste wedstrijden van het seizoen, dat is een ondankbare taak voor Mathias de Wolf. Het is te zien dat hij echt wel over wat voetbaltalent beschikt, maar het is te hopen dat hij dat ook eens mag laten zien als de rest van het team ook in vorm is.

Jordy Bruijn 4
De beste speler van NEC had zichzelf best wat meer mogen laten zien. De ogen zijn op Jordy Bruijn gericht als er iets moet worden geforceerd, dus met zijn kwaliteit kwam er behoorlijk weinig uit vandaag tegen Telstar.

Ayman Sellouf 3
Hij mocht vandaag weer eens in de basis beginnen maar heeft het vertrouwen van Rogier Meijer niet beloond. Sterker nog, na 45 minuten was het alweer klaar voor Ayman Sellouf, die niks heeft kunnen laten zien in aanvallend opzicht.

46′ Terell Ondaan 6
Ook hij stak de afgelopen weken niet in grootse vorm, maar liet als invaller zien dat hij toch uit het niks zichzelf op het scorebord kan zetten. Bij beide NEC-doelpunten betrokken, dus misschien een boodschap van hem aan Rogier Meijer dat hij Okita of Janga kan vervangen als één van de spitsen.

Jonathan Okita 2
794 minuten is het geleden dat Jonathan Okita voor het laatst scoorde. Dat was op 16 oktober. Sindsdien heeft de Franse Duitser ongelooflijk veel moeite om zijn kansen af te maken of andere mensen in stelling te brengen. Vandaag was het opnieuw helemaal niks voor Okita, die desondanks negentig minuten mocht blijven staan van Meijer.

Rangelo Janga 3
Niet dat Rangelo Janga enorm grote kansen heeft gemist of blunders heeft gemaakt, maar hij werd tegen Telstar gewoon nauwelijks in het spel betrokken. En zelf het spel maken is ook niks voor de spits. Voor hem een wedstrijd om heel gauw te vergeten.

Gabriel Culhaci speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.