In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur op het veld heeft gestaan een cijfer. NEC verloor met 2-3 van SC Cambuur in een spannend duel tussen promovendi. Er vielen bij de Nijmegenaren zowel hoge scores als onvoldoendes.

Branderhorst 6

Bij de eerste twee treffers van de Friezen zal Mattijs Branderhorst vooral naar zijn verdediging hebben gekeken, maar bij de winnende goal van Alex Bangura zag de rol van de keeper er dubieus uit. Hij tikte de bal precies voor de voeten van de linksback, die zijn cadeautje dankbaar uitpakte.

Van Rooij 7

Bart van Rooij was behoorlijk actief en was aanvallend veelvuldig betrokken bij kansen van NEC. Ook hield hij zich aardig staande tegen het goede duo op links, Bangura en Issa Kallon.

Márquez 6.5

Iván Márquez kon weinig doen aan de goals van Cambuur en hield zich zoals altijd redelijk staande. Deed geen gekke dingen, maar kon zich helaas niet onderscheiden.

Odenthal 5.5

Bij de 0-1 gaf Cas Odenthal clubtopscorer Jamie Jacobs alle tijd en ruimte om eens rustig een hoek uit te zoeken. Verder was hij sowieso iets onrustiger dan we hem dit seizoen gezien hebben.

El Karouani 5

Het is Souffian el Karouani dit seizoen al vaker overkomen: dat hij zijn directe tegenstander helemaal kwijt is. Dat heeft al vaker een tegendoelpunt opgeleverd. Ook aanvallend was het vandaag matig.

Schöne 6.5

Lasse Schöne zal blij zijn dat hij van de hatelijke nul goals en assists af is. Toch is dat niet meer zijn hoofdfunctie bij NEC: dat is de rust bewaren, ballen veroveren en aanvallen opzetten. En dat blijft hij naar hartelust doen.

Barreto 7

Het was een mooi beeld om Edgar Barreto na zijn goal naar zijn zoon Mathias te zien rennen. Niet alleen zijn goal was mooi, ook ging hij voorop in de strijd met tackles en intercepties.

Bruijn 6

Roberts Uldrikis is een spits, dus die zal altijd op een afvallende bal afsprinten. Dan is het eeuwig zonde en tamelijk naïef van Jordy Bruijn om die lange spits gewoon zijn gang te laten gaan. Slordig verdedigend werk van de middenvelder.

Tavsan 4.5

Het is soms ontzettend frustrerend om naar Elayis Tavsan te kijken. Want het is een enorm talent, maar met oogkleppen van hier tot Tokyo. Hij móet echt meer om zich heen kijken en de combinatie aangaan met zijn teamgenoten.

Akman 7

Ali Akman scoorde weer een typische Ali Akman-goal. Sprinten voor je leven, niet opgeven en tot het gaatje gaan. Verder was Akman bovendien als altijd enorm fanatiek.

Mattsson 6

De eerste twintig minuten ging er veel dreiging uit van Magnus Mattsson, maar daarna lukte er eigenlijk weinig meer bij de Deen. Zonde dat hij zijn goede start niet kon doortrekken.

Javier Vet, Calvin Verdonk, Ole Romeny, Dirk Proper en Ilias Bronkhorst speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.