In NEC op rapport krijgt iedere speler die minimaal en half uur gespeeld heeft een cijfer. De
Nijmegenaren stelden dinsdag teleur door op bezoek bij Jong PSV ternauwernood gelijk te spelen.

Alblas 6
Had een paar gekke momentjes en aan het doelpunt kon hij ook niet zo veel doen. Geen onvoldoende, maar Norbert Alblas onderscheidde zich ook niet.

Van Rooij 6,5
Een van de betere aan NEC-zijde, al kwam hij in de eerste helft niet zo vaak mee op als tegen Jong FC Utrecht. Zijn voorzet voorafgaand aan de 1-1 was uitstekend.

Van Eijden 3
Niets leek te lukken bij de aanvoerder van NEC, die tegen Jong FC Utrecht ook al enigszins uit de toon viel. Dit was verreweg zijn slechtste optreden van dit seizoen.

Bukusu 6,5
Naast Van Eijden hield Kevin Bukusu zich nog redelijk staande. Veel ballen naar voren, verdedigend redelijk, maar ook hij kon het tegendoelpunt niet voorkomen.

El Karouani 4,5
Speelde een uitstekende tweede helft tegen Jong FC Utrecht, maar had tegen Jong PSV vooral het niveau van de eerste helft uit dat duel.

Tavsan 5,5
Een bal op de paal was het meest gevaarlijk moment van Elayis Tavsan. Doet wel zijn best, maar goed genoeg was het niet.

Vet 5,5
Koos te vaak voor de veilige optie op het middenveld, te weinig drang naar voren. Tijdens een slotoffensief is te merken dat NEC het op dat soort momenten niet van hoogstandjes van Javier Vet moet hebben.

Bruijn 5
Ook Jordy Bruijn viel ietwat tegen in Eindhoven. Het is duidelijk te zien dat de middenvelder kan voetballen, maar zijn inbreng tegen Jong PSV was te weinig.

Van der Sluijs 4,5
Begon goed aan het seizoen met een gretige indruk, maar Joep van der Sluijs valt nu twee wedstrijden tegen. Dat kan gebeuren achttienjarige.

57′ Ondaan 5
Tegen Jong FC Utrecht was Terell Ondaan nog belangrijk met een goal, maar tegen Jong PSV kon hij als invaller geen potten breken.

Janga 4,5
Rangelo Janga kreeg meerdere kansen die over en naast vliegen en als spits moet er minimaal een in zitten. In de eerste helft kon hij nog het excuus opvoeren dat hij weinig bruikbare ballen kreeg, maar na rust ging die vlieger niet op.

Okita 5
Je hoopt altijd op een bevlieging van Jonathan Okita, die dit seizoen ondanks minder optredens dan teamgenoten voor de meeste kansen zorgde namens NEC. Mede daarom staat hij in de basis. Okita staat vaak garant voor gevaar, maar dinsdag even niet.

Algemeen klassement:
1. Elayis Tavsan 6,57
2. Jordy Bruijn 6,38
Norbert Alblas 6,38
4. Bart van Rooij 6,31
5. Souffian El Karouani 6,25