In NEC op Rapport krijgt iedere NEC-speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een rapportcijfer. Dit cijfer wordt gegeven door een meerkoppige redactie, bestaande uit fans van de Nijmeegse club. Met hangen en wurgen heeft NEC een punt uit het vuur gesleept in het thuisduel met Almere City. De Nijmegenaren kwamen nog wel een achterstand te boven, maar een rode kaart voor Bart van Rooij gooide roet in het eten.

Roefs 6,5
De doelman straalde vertrouwen uit, onderstreepte dat door in eigen zestien een tegenstander uit te kappen en stelde in de slotminuten nog een punt veilig met een redding. Je kon Roefs amper iets verwijten aan het tegendoelpunt.

Van Rooij 5
De rechtsback kreeg zijn tweede gele kaart na een niet al te slimme overtreding op de pijlsnelle Rajiv van la Parra. Zonder echte directe tegenstander waren dit twee onnodige kaarten voor Van Rooij.

Ross 4,5
Het had er alle schijn van dat de kopbal van Kitala nog van richting werd veranderd door de Deen. De nodige communicatie ontbrak nog weleens met zijn compagnon Bram Nuytinck, met als gevolg een doelpunt van Almere uit een standaardsituatie. Alles bij elkaar opgeteld een matig optreden van Ross.

Nuytinck 5
Een prima lange bal van Nuytinck naar voren toe waar vervolgens de 1-1 uitviel. Op verdedigend vlak mag je wel wat meer verwachten van de centrumverdediger. NEC kreeg zaterdag namelijk al de vijfde kopgoal dit seizoen.

Verdonk 6,5
Maakte een gretige indruk met een paar goede rushes naar voren toe. De samenwerking met Hansen verliep prima. Tegen het einde van het duel was de tank leeg voor Verdonk.

Schöne 5
Zijn standaardsituaties zorgde welliswaar voor de nodige dreiging. Het leek er ook even op dat Nuytinck zijn vrije trap binnen kopte, alleen was dat gezichtsbedrog. Aan de bal was Schöne onmachtig en dat tot frustratie van zichzelf. Had in de tweede helft bijna een eigen doelpunt achter zijn naam staan.

Mattsson 6,5
Wat een fraaie afronding van een mooie aanval. De Deen voelt zich steed vrijer op de 10-positie. Tekende alweer voor zijn vijfde treffer dit seizoen en is daarmee de topscorer van NEC.

Proper 5,5
Dirk Proper kon zijn stempel niet echt op de wedstrijd drukken. Samen met Schöne, kon hij het spel niet echt naar zich toe trekken. De middenvelder heeft weleens betere wedstrijden gespeeld.

González 4
De Spanjaard stond wel degelijk op het veld, maar kwam amper in het spel voor. De Spanjaard creëerde amper kansen. Eigenlijk niet zo raar als de hele voorhoede niet rendeert.

(55′ Tavsan) 6
Was fit genoeg om in de tweede helft in te vallen. Maakte zijn rentree na zijn blessure tegen Excelsior in de eerste speelronde. Tavsan werd met een luid applaus ontvangen door de supporters en dat beloonde de flankspeler. Zorgde met zijn invalbeurt voor meer frisheid en energie in het elftal.

Dost 5
Het goede doorkoppen van Dost zorgde ervoor dat Mattsson de gelijkmaker kon maken, maar meer dan een assist zat er niet in voor de spits. Werd verder weinig opgezocht door zijn medespelers.

Hansen 5
Hoewel Hansen op sommige momenten een glimp liet zien van zijn ware aard, komt zijn volledige potentie er bij NEC nog niet echt uit. Met zijn acties was hij soms dreigend, maar daar bleef het ook bij. Je mag toch meer verwachten na zijn optreden in Jong Oranje.

Invallers Koki Ogawa, Youri Baas en D’Leanu Arts kwamen allen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.