In NEC op Rapport krijgt iedere speler die minimaal een half uur heeft gespeeld een cijfer. De eerste Gelderse derby in bijna vijf jaar heeft NEC niet weten te winnen. Zeker in de tweede helft ontbrak het niet aan strijd, maar voetballend was er genoeg aan te merken op het spel van de Nijmegenaren.

Branderhorst 6
De keeper had niet super veel te doen, maar zag er solide uit en had een paar goede reddingen. Vooral een kopbal van dichtbij pakte hij knap. Over de goal maken we maar niet te veel woorden vuil, maar hij kon er niet veel aan doen.

Van Rooij 5,5
Als kind van de club had het zo’n mooie dag kunnen worden. Toch overheerste na afloop vooral de teleurstelling bij de rechtsback, die verdedigend niet heel veel fout deed. In aanvallend opzicht had hij met voorzetten meer van zichzelf kunnen laten zien, maar dat bleef uit. Misschien was de druk te hoog voor de jonge verdediger?

Barreto 4,5
Of de bal nou wel of niet over de lijn was nagelaten. Hij mag de bal daar nooit meer verliezen. Dat gebeurde toch en daar valt de goal uit. Voor de rest gewoon een erg zwak optreden van een man waarvan je hoopt dat hij in dit soort wedstrijden rust brengt in een ploeg. Zwakke passing en erg slecht in de duels. Een ruime onvoldoende dus voor de Paraguayaan.

Marquez 5.5
Was misschien nog wel het meest dichtbij een goal voor NEC. Zijn kopbal, vanuit een corner van Schöne, had hem de held van de dag kunnen maken. Helaas werd de bal knap gered en dus bleef de heldenrol uit. Had verdedigend niet super veel te doen, maar deed ook niks geks.

Odenthal 6
Onderscheidde zich van de andere twee centrale verdedigers met zijn mooie lange crosspasses. Dat hij de ruimte ziet en de bal ook nog goed kan geven is wel een wapen. Verdedigend stond hij gewoon zijn mannetje. Geen slechte eerste derby voor de jonge verdediger.

El Karouani 5,5
Was redelijk onzichtbaar. Waar hij normaal gevaarlijk wordt met zijn rushes en goede voorzetten bleef dat tegen Vitesse uit. De samenwerking met Duelund werkte ook nog niet goed.

Schöne 6
Zakte als een van de weinige niet door de ondergrens heen. Was nog gevaarlijk met zijn vrije trap. Probeerde nu af en toe ook aanvallend zijn stempel te drukken en was dreigender dan in andere wedstrijden. Zijn passes zorgen altijd voor rust in de ploeg.

Duelund 4,5
Speelde erg zwak. Er leek wel of er bij hem geen passie inzat. Slechte passes en creëerde gewoon niks. Gewoon heel erg matig van de Deen.

Bruijn 5
Probeerde wel dingen te creëren, maar was erg slordig in de passes. Het ging allemaal wat te gehaast bij Bruijn, waardoor de precisie ontbrak. Hij stond verdedigend wel goed zijn mannetje als het nodig was.

Okita 5
Waar het de afgelopen wedstrijden vaak van hem moest komen, gaf hij vandaag niet thuis. Heel erg slordig in de passing. Hij had de kans om een goal te maken, maar speelde de bal te ver weg. Het is wel te merken dat de vorm van de dag van Okita bepalend is voor NEC.

Tavsan 4,5
Waar bij Okita de precisie en scherpte ontbrak, heeft Tavsan helemaal niks laten zien aanvallend. Één keer een afstandsschot, maar daar bleef het ook bij. Speelt tot dusverre erg wisselvallig.

Ruiz 6
Het waren voor de Spanjaard de eerste officiële minuten in het shirt van NEC. Voor hem overigens ook de eerste in ruim een jaar en dat deed hij niet onverdienstelijk. Je ziet dat hij een goede techniek heeft en met zijn lengte beschikt NEC over een extra wapen. Traint pas een paar weken mee, dus benieuwd hoe hij speelt als hij helemaal fit is.

Ali Akman, Calvin Verdonk en Javier Vet kwamen te kort in actie om in aanmerking te komen voor een cijfer.