NEC heeft zondagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen AZ. De Alkmaarders waren in eigen stadion lange tijd de betere en kregen de meeste kansen op de overwinning, maar vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kwam NEC alsnog langszij.
Zowel NEC als AZ begonnen in de slotfase wat nerveus, waarvan met name NEC kon profiteren. Geoffrey Castillion kreeg een enorm grote kans op de openingstreffer, maar miste, net als Jakob Jantscher een paar seconden later.
Daarna nam AZ de regie over. Het kreeg twintig minuten lang kans na kans, maar Aron Johansson, Roy Beerens en Steven Berghuis faalde in de afronding. In de tweede helft had AZ dé kans om te scoren, maar de paal voorkwam dat Nemanja Gudelj kon scoren.
Een paar minuten later was het echter alsnog raak. Lasse Nielsen kreeg de bal in het strafschopgebied tegen de arm aan. De centrale verdediger kreeg daarvoor een gele kaart en een strafschop tegen. Gudelj maakte vanaf elf meter prima af. Gelijk daarna kreeg Castillion opnieuw een levensgrote kans, maar hij was te gehaast en schoot uit de draai naast.
Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd besloot Anton Janssen in te grijpen. De trainer haalde verdediger Nielsen eruit voor aanvaller Alireza Jahanbakhsh. Dat leidde tot een aanvalperiode van NEC. Uiteindelijk, in de 86’ste minuut, scoorde NEC dan toch nog de gelijkmaker. Een corner van Jantscher werd opnieuw ingebracht door Michael Higdon, waaruit Kevin Conboy binnen kon koppen.
Zowel AZ als NEC gingen daarna nog vol voor de winst. AZ was daar het dichtste bij. Beerens, nota bene een oud-NEC’er, schoot vol op de lat en hij was daarna net te klein om de rebound binnen te koppen.
Met dit puntje schuift NEC weer een puntje weg van hekkensluiter Roda JC, die nu drie punten minder heeft. Met dit doelsaldo blijft Roda met een eventuele overwinning onder NEC staan. Dichterbij RKC Waalwijk komt NEC niet, zij speelden ook gelijk vanmiddag, tegen PEC Zwolle.
Scoreverloop:
55’ Gudelj 1-0
86’ Conboy 1-1
Gele kaarten: Nielsen, Palsson.
Opstelling: Dennis Gentenaar; Marnick Vermijl, Kevin Conboy, Lasse Nielsen (71’ Alireza Jahanbakhsh), Jeffrey Leiwakabessy; Victor Palsson, Sören Rieks, Danzell Gravenberch (58’ Hans Mulder); Jakob Jantscher, Michael Higdon, Geoffrey Castillion.