NEC moet het nog minimaal twee weken stellen zonder Bram Nuytinck. De verdediger is nog altijd niet hersteld van een in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0 verlies) opgelopen knieblessure en zal uiterlijk over veertien dagen aansluiten bij de groepstraining, zo meldt de officiële website van zijn werkgever.
De 21-jarige Nuytinck, afkomstig uit de jeugdopleiding van de Nijmeegse club, begon het seizoen als basisspeler en vormde lange tijd het hart van de defensie met Rens van Eijden. In het duel met ADO raakte de Maldenaar na de theepauze geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij namens NEC vier wedstrijden miste. Pavel Cmovs fungeerde in die matchen als vervanger.
Linksback Rémy Amieux lijkt wel weer snel beschikbaar. De Fransman is vrijwel hersteld van een kwetsuur aan zijn enkel en zal mogelijk deze week weer deelnemen aan de training. Rechtervleugelverdediger Niels Wellenberg is voorlopig nog niet inzetbaar: hij revalideert momenteel bij de KNVB in Zeist aan een langdurige knieblessure.