Na een maandje vakantie melden de spelers van NEC zich vrijdagochtend weer op De Eendracht. Voor hen begint dan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, elders op de club is men allang bezig NEC klaar te maken voor voetbaljaargang 2024-2025. Zo hij er al enorme vooruitgang geboekt met het plaatsen van nieuwe stoeltjes op de tribune.

Dat de stoeltjes in De Goffert vervangen werden, was al een tijdje bekend. NEC startte eind afgelopen seizoen een actie waar mensen de kans kregen hun stoeltje voor een klein bedrag (of zelfs helemaal gratis) te bemachtigen. Uiteindelijk zijn er duizenden stoeltjes met supporters mee naar huis gegaan, waarna NEC kon beginnen met de plaatsing van nieuwe stoeltjes. Dit proces vordert aardig, valt nu te zien op de sociale kanalen van de Nijmeegse club. Een deel van de stoeltjes is al geplaatst en er komt zelfs een nieuw design op de tribunes.

Waar het stoelpatroon in De Goffert vooralsnog bestond uit voornamelijk rode stoeltjes met een aantal schuine groen-zwarte banen, doen nu witte stoeltjes hun intrede. Op de Hazenkamptribune spellen de witte stoeltjes ‘Nijmegen’ uit, op de korte zijdes komt ‘NEC’ en ‘1900’ te staan. Fans zijn vooralsnog zeer tevreden met de verandering. In de reacties op het bericht van NEC zijn louter positieve geluiden te horen.

Foto: Rob Koppers