NEC heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het treffen met Go Ahead Eagles. Na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. NEC was daar het meest gelukkig mee, want met name in de tweede helft kregen de Deventenaren kans op kans.  

Go Ahead Eagles wilde de verliespartij in Maastricht van afgelopen weekend goedmaken. Voor NEC was het zaak om de goede lijn die het vorige week begon door te zetten. Sven Braken debuteerde bij de Nijmegenaren, waardoor Jordan Larsson naar de rechtsbuiten-positie verhuisde. Michael Heinloth verving logischerwijs de geblesseerde Guus Joppen.

NEC kwam al snel op voorsprong. Michael Heinloth opende fraai op Groeneveld, die naar binnen trok en met rechts uithaalde. Het schot was te lastig voor doelman Sonny Stevens, waardoor de attente Sven Braken zijn debuut op kon luisteren met een treffer. Niet veel later maakte GAE alweer gelijk. Na een aantal combinaties kreeg Hendriks alle tijd om uit te halen en krulde de bal fraai langs Joshua Smits: 1-1. Beide teams hadden het defensief erg moeilijk, waardoor er een aantrekkelijk duel ontstond. Larsson en Groeneveld, de twee smaakmakers van de vorige wedstrijd, stuitten echter op Stevens.

De tweede helft was niet anders dan de eerste. Beide teams ontweken de duels niet en speelden op de aanval. NEC werd als eerst gevaarlijk, maar Braken zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden door Rick Ketting. Na een uur spelen kreeg Pieter Langedijk opnieuw een enorme mogelijkheid. Groenbast legde de bal fraai klaar, maar tot opluchting van alle NEC’ers scheerde de bal langs de verre hoek. NEC had niets meer in te brengen en ontsnapte keer op keer. Hendriks raakte de paal en Beltrame en De Kogel stuitten op Smits. Naar mate de tweede helft vorderde kreeg NEC meer controle over het duel, maar tot kansen kwam de ploeg van Adri Bogers echter niet.

Zo eindigde deze aantrekkelijke kraker in de Jupiler League in een 1-1 gelijkspel. NEC zal zich daar het meest gelukkig mee prijzen. Volgende week komt FC Eindhoven naar de Goffert.

Wedstrijdstatistieken:
Scoreverloop:
11′ Braken 0-1
14′ Hendriks 1-1

Geel:
Eghan, Hölscher (Go Ahead Eagles)
Golla, Sleegers, Breinburg (NEC)

Opstelling NEC: Smits; Heinloth, Golla, Van de Pavert, Verdonk (83′ Alberto); Breinburg, Dijkstra (C), Sleegers (67′ Kadioglu); Larsson, Braken (79′ Schuurman), Groeneveld


Opsteling Go Ahead Eagles: Stevens; Suk, Ketting, Schenk (C), Groenbast; Overgoor (25′ Soumaoro), Hölscher, Langedijk, Eghan (61′ Beltrame); De Kogel, Hendriks

Toeschouwers: 8.324

Foto: Orange Pictures