NEC heeft vrijdagavond niet weten te winnen in en tegen Dordrecht. De Nijmegenaren speelden een zeer pover duel en bleven steken op 2-2, nadat de ploeg van Jack de Gier tweemaal op achterstand kwam. Jonathan Okita bezorgde NEC kort voor tijd toch nog een punt.

NEC begon met dezelfde elf namen als vorige week tegen Almere City. Tom Overtoom was nog niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten, terwijl Paolo Sabak ontbrak wegens een lichte rugblessure. De openingsfase was echter net zo zwak als die tegen Almere City was. NEC oogde angstig, hoewel Dordrecht ook niets liet zien. Na tien minuten schrok iedereen toch even wakker, toen Summerville de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. NEC ontsnapte, want de inzet van de buitenspeler kon gemakkelijk van de lijn gehaald worden door Sanniez.

Na ruim een half uur was het alsnog raak voor FC Dordrecht, dat profiteerde van een slippertje achterin. Sanniez liet zich makkelijk aftroeven, waardoor Cijntje pardoes vrij voor de keeper kwam. De Dordtenaar schoot echter zeer matig in, maar het optreden van Branderhorst was niet veel sterker: Summerville kon de rebound simpel intikken. Sanniez moest er vervolgens geblesseerd vanaf en werd vervangen door Mart Dijkstra. De middenvelder schoot NEC met zijn eerste balcontact op gelijke hoogte. Dijkstra schoot vanaf de rand van de zestien de bal beheerst binnen.

NEC kwam in de tweede helft net zo dramatisch uit de kleedkamer als dat het al speelde en zag Joel Zwarts binnen 120 seconden de thuisploeg weer op voorsprong schieten. Het initiatief lag weer bij NEC, dat met Ndayishimiye wat meer gevaar wist te stichten dan met Wolters op de linkerflank. Een kwartier voor tijd leek een andere invaller, Ole Romeny, de stand weer gelijk trekken, maar een dubieus optreden van scheidsrechter Van der Eijk zorgde er uiteindelijk voor dat het feest geen doorgang vond.

In de slotfase wist NEC alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Jonathan Okita was alert bij een klutsbal in de doelmond van Dordrecht. NEC strafte de nonchalance van de thuisploeg keihard af, dat met Cijntje en twee medespelers alleen op Branderhorst afging, maar naliet het duel op slot te gooien. In de extra tijd leek het er even op dat NEC zelfs drie punten mee zou nemen naar Nijmegen, maar Ndayishimiye kon een-op-een met keeper Janssen niet tegen de touwen werken. Ook Joey van den Berg kreeg nog een aardige mogelijkheid, maar het mocht niet baten, waardoor NEC voorlopig op de dertiende plek blijft steken.

Scoreverloop:
’35 Summerville 1-0
’41 Dijkstra 1-1
’48 Zwarts 2-1
’87 Okita 2-2

Gele kaarten:
Druijf, Dijkstra, Joppen, Labylle (NEC), Ottewill (FC Dordrecht)

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Opstelling NEC: Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Kvída, Sanniez (’39 Dijkstra); Van den Berg, Bruijn (’73 Romeny), Labylle; Okita, Druijf, Wolters (’52 Ndayishimiye).

Opstelling FC Dordrecht: Janssen; Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Schuurman, Smith, Kok; Cijntje, Zwarts (81′ Power), Summerville.