NEC heeft dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie schetsen getoond van het nieuwe Goffertstadion. De Nijmeegse club heeft tot medio 2021 een koopoptie op het stadion en wil het vervolgens grondig verbouwen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik presenteerde tijdens de receptie een plan voor de komende drie jaar, waarin NEC moet terugkeren naar de Eredivisie. Het stadion is daar van cruciaal belang voor. Op de schetsen is te zien dat er aan weerszijden van het hoofdgebouw twee nieuwe gebouwen verrijzen voor wonen en werken en dat de rondgang buiten het stadion wordt dichtgebouwd. Aan het stadion zelf verandert qua grootte niet zo veel. De tribunes moeten worden doorgetrokken richting het veld, zodat de capaciteit op zo’n 15.000 stoeltjes komt.

Van Schaik vertelde dinsdag: "We zijn bezig met het bestemmingsplan, om te kijken wat er mogelijk is. We praten over wonen, appartementen, werken en bedrijfsruimtes, medisch en maatschappelijk. Heel veel maatschappelijke instellingen willen met ons samenwerken in het nieuwe stadion. Met al die partijen zijn we bezig en we willen hen laten zien dat we hier een stadion willen hebben voor de club, maar ook voor de stad en voor de mensen. We willen problemen oplossen op het gebied van woningbouw, bedrijfsruimte en maatschappelijk. Dit moet een nieuw hart worden in Nijmegen, een icoon van de stad."

De naam van het project werd door Van Schaik al betiteld als ‘de Doorbraak’. De werktitel van de verbouwing van het stadion is het Volksparkstadion De Goffert, zoals op de bovenstaande afbeelding te zien is.

Tijdens de uitgebreide Jarda Podcast met Wilco van Schaik kwamen rond 1 uur en 10 minuten de stadionplannen ter sprake: