NEC neemt afscheid van Tom Overtoom. Het contract van de 29-jarige middenvelder is ontbonden. De verbintenis liep nog een jaar door, maar beide partijen achtten het beter om uit elkaar te gaan. Overtoom maakte zijn belofte bij NEC nooit waar.

Overtoom vertelt op de clubsite: "Ik heb na mijn goede periode bij Almere City FC de lijn willen doortrekken bij NEC. Door omstandigheden is dit helaas niet gelukt. Ik ben op zoek naar een nieuwe club, een nieuwe uitdaging, waar ik weer het verschil kan maken. Ik had het gevoel dat in Nijmegen niet meer te kunnen bereiken, waarna ik om een transfervrij vertrek heb gevraagd. Ik ben blij dat de club mij deze kans geeft."

Algemeen directeur Wilco van Schaik: "We hebben Tom na ons gesprek een transfervrije status aangeboden. Het was zijn wens om naar een andere club te gaan en we zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat NEC voor Tom, na zijn succesvolle periode in Almere, niet de plek is waar hij zijn niveau kan continueren. Tom heeft zich altijd een uitstekend professional getoond, is een ervaren speler en heeft specifieke kwaliteiten binnen een spelersgroep. Maar voor een toekomst heb je twee partijen nodig en dat gevoel was er niet meer. Dan moet je elkaar helpen en hebben we Tom de mogelijkheid geboden om een transfervrije overstap te maken naar een nieuwe club."

Twee jaar geleden was de middenvelder nog een van de versterkingen die Remco Oversier aan de selectie toevoegde. NEC kocht Overtoom van Almere City FC, waar hij een van de betere spelers was. Dat werd hij in Nijmegen nooit. Onder Jack de Gier begon hij nog wel als basisspeler.

Overtoom sukkelde in twee seizoenen ook regelmatig met blessures. Afgelopen seizoen was hij voornamelijk bankzitter onder het trainerstrio Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer. Een winters vertrek lag toen voor de hand, maar nu nemen club en speler alsnog afscheid van elkaar.

Foto: Rob Koppers