NEC is er vrijdagavond niet in geslaagd PSV pijn te doen. De koploper won zonder overmatige inspanning met 3-0 van de Nijmegenaren.
NEC speelde in de beginfase met de angst in de benen. De Eindhovense koploper profiteerde echter niet meteen en begon ook aftastend. In de fase dat NEC juist wat meer van zich afbeet, sloeg PSV prompt wel toe.
Even daarvoor kreeg Jeffrey Sarpong voor NEC nog een aardige kans, binnen de minuut gevolgd door Saïdi Ntibazonkiza die ongehinderd mocht doorlopen richting PSV-doelman Andreas Isaksson. Het schot van de Burundees was echter slap. Uit de tegenaanval die volgde kwam PSV op voorsprong. Danko Lazovic verdiende met een onmogelijke actie op de achterlijn van NEC een corner. Een de hoekschop knikte Ola Toivonen de 1-0 binnen.

Daarna vond PSV het wel weer best. Pas na een uur voetballen gaven de Eindhovenaren weer even gaf. Opnieuw was dat in een fase waarin NEC de schroom een beetje van zich af leek te gooien: Bas Sibum testte Isaksson, Sarpong toonde zich weer ijverig en Ntibazonkiza verprutste een goede counterkans. Maar het was opnieuw Toivonen die scoorde. Hij slalomde tussen Patrick Pothuizen en Sibum door het Nijmeegse strafschopgebied in en rondde beheerst af. Pas in de laatste minuut zorgde invaller Nordin Amrabat vervolgens voor de 3-0.
“Juist op het moment dat ik denk ‘hoe kunnen we hier wat halen’, slaat PSV voor de tweede keer toe. Daarna was het gelopen”, zei NEC-trainer Wiljan Vloet.
Tekst: De Gelderlander