NEC heeft vrijdagavond met 1-2 verloren van VVV-Venlo. In een wedstrijd die niet echt boeiend was, opende NEC al vroeg de score via Van der Velden. Even later bracht VVV de stand al weer in evenwicht na een knappe spitsengoal van Nwofor. De wedstrijd viel op slot en in de tweede helft kreeg Nathaniel Will een rode kaart na een harde tackle. Of die kaart ook terecht was, valt te betwisten. Scheidsrechter Sanders was de boosdoener volgens het Nijmeegs publiek, die een ware domper te verwerken kregen nadat Bryan Linssen de 1-2 binnenkopte.
Afgelopen zondag won NEC nog met 0-3 in Utrecht van de plaatselijke FC. De doelpunten kwamen op naam van Platje en de twee AZ-huurlingen Falkenburg en Boymans. Terwijl Platje al vroeg in de wedstrijd de score opende voor NEC, werd het duel pas laat beslist. NEC was heer en meester in Utrecht, de ploeg van Jan Wouters was geen schim van het team dat in de voorgaande weken het veel clubs moeilijk maakte. VVV speelde in de laatste minuut gelijk in Heerenveen, nadat het een 0-2 voorsprong had weggeven. Het werd een hele lange terugreis voor de ploeg uit Venlo. Voor de onderlinge confrontatie tussen NEC en VVV koos trainer Alex Pastoor voor Navarone Foor als vervanger van de geschorste Pálsson. De rest van het elftal bleef intact.
Al na één minuut spelen, nadat Ryan Koolwijk de bal veroverde namens NEC, kwam Sören Rieks in scoringspositie, maar hij schoot vlak naast het doel. Vijf minuten later nam NEC al de leiding in de wedstrijd. Rieks kwam op via de zijkant en via hem kwam de bal voor de voeten van Nick van der Velden, die met een snoeiharde poeier de bal in de lange hoek, achter doelman Mäenpää schoot: 1-0. Het grote vertrouwen aan NEC-zijde bleek niet onterecht na deze vroege voorsprong. In de tiende minuut werd de score al weer bijna in evenwicht gebracht via Uche Nwofor, die de bal na een vrije trap van Barry Maguire net over de lat kopte. Even later was het wel raak via diezelfde Nwofor, die alleen op NEC-goalie Babos af kon en de kans koelbloedig afmaakte: 1-1.
Nadat de stond weer op gelijke hoogte was gekomen, had NEC zichtbaar moeite in de opbouw. Door de slordigheid aan Nijmeegse zijde, kon VVV de bal oppikken om zo een counter in te leiden. Lange tijd zat de wedstrijd op slot, totdat beide ploegen weer kansjes kregen, maar echt dreigend werd het niet. Bij NEC heerste over het algemeen nog slordigheid in balbezit, terwijl VVV zich met haar snelheid zich nog altijd op de counter richtte. De Nijmegenaren leken het spel niet te kunnen maken tegen deze -op papier- zwakkere tegenstander. Na een bijna slaapverwekkende eerste helft gingen beide ploegen rusten bij een 1-1 ruststand.
Al snel na de theepauze zag Alex Pastoor dat het nog altijd niet liep bij zijn team en dus greep hij tien minuten na rust in via een dubbele wissel. Boymans en George namen de plekken van Platje en Foor over. Er kwam pas echt wat leven in de wedstrijd toen scheidsrechter Sanders bepaalde dat een charge van Nathaniel Will een rode kaart waard was. Daar was het Nijmeegs publiek het absoluut niet mee eens en de spreekkoren werden direct ingezet. De moeder van de arbiter was vooral het mikpunt van de hetze. Van de situatie dat het een man meer had, maakte VVV al snel gebruik. Bryan Linssen stond al snel paraat na een voorzet van Maguire en kopte de bal in de rechterhoek. 
Het leek alleen maar erger te worden voor NEC na de rode kaart. Doelpuntenmaker Linssen scoorde bijna zijn tweede van de avond toen hij de bal in de verre hoek schoot, maar zijn schot belandde op de paal. Arbiter Sanders maakte zich er niet populairder door toen hij voor veel lichte overtredingen floot. Dit haalde het tempo uit de wedstrijd. Bijna was George nog trefzeker met een goed schot, dat werd gekeerd door de VVV-goalie. Bijna besliste Van Haaren de wedstrijd met een hard schot, dat tegen de lat uiteen spatte. Nog één maal werd iedereen naar voren gestuurd om te gelijkmaker te score, dat tevergeefs bleek, want de arbiter floot af bij een 1-2 score.
Volgende week gaat NEC op bezoek in Tilburg bij hekkensluiter Willem II. De wedstrijd staat gepland op vrijdagavond en begint om 20:00 uur.
Wedstrijdverloop
6’ 1-0: Van der Velden.
12’ 1-1: Nwofor.
65’ Rode kaart: Will.
72’ 1-2: Linssen.
Opstellingen
NEC: Babos; Will, Van Eijden, Breuer, Amieux; Koolwijk, Falkenburg, Van der Velden; Foor (56’ George), Platje (56’ Boymans), Rieks (80’ Van den Meiracker).
VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Röseler, Seip, Fleuren; Maguire, Radosavljevic (72’ Van Haaren), Türk, Ramsteijn; Linssen (87’ Wildschut), Nwofor (90’ Otsu).