Frans Hendriks is dinsdag gehuldigd als erelid van NEC. De 76-jarige Nijmegenaar, die zijn levenlang NEC door dik en dun steunt heeft er na zijn bekroning tot Sponsor van de Eeuw een mooie eretitel bij. Wilco van Schaik sprak hem met een fraaie speech in het bijzijn van vrienden en familie toe.

Ook Hubert Bruls had een speech voorbereid. De burgemeester overhandigde Hendriks een zilveren Waalbrugspeld, een onderscheiding voor Nijmegenaren met een grote staat van verdiensten. Hendriks, lid van de Club van 19, heeft door de jaren heen veel geld in de club geïnvesteerd. Als supporter zit hij elke week op de tribune en daar leeft hij volop mee. Bijzonder aan Hendriks is zijn goede contact met spelers en stafleden. Ieder selectie-lid ontvangt elke week een berichtje. Een succeswens, een tip of hij stelt een vraag. 

Frans heeft zich op de achtergrond ook altijd ingezet voor ForzaNEC. Via zijn bedrijf F-Graphics is een aantal keer een nieuwe website gebouwd. Ook zorgt hij, nog altijd, voor sponsoren om het jaarlijkse trainingskamp van Forza te bekostigen. “Omdat ik vind dat men in Nijmegen ook moet weten wat er gebeurt als NEC er niet is”, zegt hij dan. 

Hendriks is trots op zijn onderscheiding. “Dit is heel bijzonder. Ik heb heel veel voor Nijmegen over. Ik ben blij dat een van mijn vrienden, Marcel Boekhoorn, de boel heeft overgenomen bij NEC en er rust in de tent is gebracht. Ik kan weer lekker slapen.” 

Andere ereleden van NEC zijn onder andere Sije Visser, Han Wijers, Ton van Gaalen en de in 2017 overleden Henk van de Water.