Tijdens het uitzitten van zijn schorsing heeft Dirk Proper zaterdagmiddag meegespeeld in een oefenduel van NEC onder 21. Het hoogste jeugdelftal van de Nijmegenaren oefende in Groesbeek tegen tweededivisionist De Treffers. Proper kon niet voorkomen dat de Groesbekers er met de overwinning vandoor gingen: 4-2.

Proper zit een schorsing uit die hij vorig seizoen opliep. De middenvelder kreeg in de met 0-3 verloren thuiswedstrijd tegen AZ een rode kaart en moet de seizoenouverture aan zich voorbij laten gaan. Om toch in het wedstrijdritme te komen speelde de 21-jarige middenvelder dus mee met de Onder 21 van NEC, wat volop in voorbereiding is op een nieuw seizoen in de Onder 21 Divisie 2. Onder andere Rijk Janse, die onlangs zijn eerste profcontract tekende en Selim Sönmez stonden ook aan de aftrap.

Deze kwaliteitsimpuls drukte zich niet uit in de eindscore. Een goal van Waterink, op aangeven van Youri Loen (ex-NEC) gaf De Treffers al binnen tien minuten de voorsprong. Goed keeperswerk van Janse voorkwam in de eerste helft erger voor NEC. Sönmez versierde na een halfuur een strafschop en schoot deze zelf binnen: 1-1. Een snelle tegentreffer betekende dat de jongelingen toch met een achterstand de kleedkamer opzochten. Na de gelijkmaker van Omar Mohamedhoesein viel het duel even stil, maar in de slotfase schonken Maertzdorf en Hamdi De Treffers de zege.

Foto: Rob Koppers