Wiljan Vloet gaat de boel niet al te veel omgooien tijdens de tweede en tevens laatste oefenwedstrijd van NEC op trainingskamp in Estepona, dinsdag tegen FK Pelister Bitola.
De trainer van de Nijmegenaren gebruikt de oefenpot (16.00 uur) tegen de ploeg uit Macedonië op de voetbalaccommodatie van Doña Julia Golf & Sport Resort ter voorbereiding op de derby van zondag tegen Vitesse.
“Ik wil de komende dagen al wat meer naar de inhaalwedstrijd tegen Vitesse toewerken”, legt Vloet uit. “Als we de 24e pas de eerste wedstrijd hadden, dan had ik alle spelers weer speelminuten gegeven, door beide helften een ander team te laten spelen. Maar nu wil ik gerichter met een bepaalde groep gaan werken, waar ik straks de basis voor zondag uit zal kiezen.”
Eerder dit trainingskamp tegen Heracles Almelo (0-1) kregen nagenoeg alle spelers wel wat speeltijd, op de revaliderende Mark Otten en de jeugdige derde doelman Jasper Cillessen na.
Verder heeft Vloet het schema voor de laatste dag in Estepona ietsjes aangepast. Hij heeft nu ook voor vrijdagochtend, op de dag van vertrek, een training ingeroosterd. “Zodat we een extra trainingsmogelijkheid hebben in aanloop naar Vitesse. We komen vrijdagavond pas aan in Nederland, anders zouden we die dag niet trainen. We vertrekken wat later, dus een ochtendtraining kan prima.”
Bron: De Gelderlander