Technisch directeur Carlos Aalbers van NEC hoopt dit weekeinde uitsluitsel te krijgen van twee tegenstanders voor een oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Estepona.
De Nijmeegse ploeg reist volgende week vrijdag naar Zuid-Spanje af. "We gaan waarschijnlijk twee duels spelen, daar hebben we nu een principe-afspraak over. We spelen er eentje op zaterdag en één op dinsdag. De mensen die daar definitief het ja-woord voor moeten geven, waren afgelopen week echter op vakantie. Maar ik heb goede hoop dat het een dezer dagen rond komt", zegt Aalbers, die de namen van de tegenstanders nog niet wilde prijsgeven.
De Nijmegenaren vertrekken zonder Lasse Schöne naar Spanje. Voor de langdurig geblesseerde middenvelder (afgescheurde voorste kruisband van de linkerknie) komt de reis nog te vroeg. Als de rest op pad is, vervolgt de Deense spelmaker zijn revalidatieprogramma in Zeist.
"De faciliteiten zijn voor Lasse in Zeist gewoon beter dan in Spanje, dan is het niet handig om hem mee te nemen", legt Aalbers uit. "Mark Otten gaat wel mee naar Spanje. Hij is klaar met het traject in Zeist en vervolgt zijn revalidatie bij NEC."
Behalve Schöne blijft ook Moestafa El Kabir in Nijmegen. De buitenspeler, die begin november naar de beloftenselectie was teruggezet, maakt nog steeds geen deel uit van de hoofdmacht van de Nijmeegse eredivionist. "Maandag praten we over zijn situatie. Dan hebben we ook een gesprek over Joël Tshibamba. Mogelijk dat er dan ook meer duidelijkheid komt over hem", vertelt Aalbers.
Tshibamba traint al een maand voor zichzelf, nadat hij als huurling van FC Oss uit de selectie was gezet en werd teruggestuurd naar NEC. Zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk en NEC hebben al een aantal gesprekken gevoerd.
Een opvallende kracht die volgende week wel meegaat naar Estepona is uiteraard aanwinst Jeffrey Sarpong. NEC en Ajax kwamen op de laatste dag van 2009 een huuroverkomst van een half seizoen overeen, waarbij de Nijmegenaren een optie tot koop hebben bedongen.
"Hij is een speler met potentie. Hij voetbalde niet zo lang geleden nog in Oranje onder twintig en hij zat al een tijdje in de selectie van Ajax. Hij heeft het voor zijn ontwikkeling nodig eens tien, twintig wedstrijden te spelen. Qua niveau kan het aan, nu is het aan hem om het te bewijzen", aldus Aalbers.
De 21-jarige Sarpong debuteerde in 2005 al in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Dit seizoen speelde hij geen enkele competitiewedstrijd voor Ajax.
Bron: De Gelderlander