NEC speelt op donderdag 24 maart om 14.30 uur een oefenwedstrijd tegen het Duitse Alemannia Aachen. De wedstrijd vindt plaats bij AWC in Wijchen. Beide teams spelen in het daaropvolgende weekend geen competitiewedstrijd, aangezien de competities stil liggen vanwege interlandvoetbal.
De Nijmegenaren spelen voor de tweede keer in haar geschiedenis tegen Aachen. Eerder dit seizoen oefenden beide teams ook al tegen elkaar. Op 2 september 2010 won Aachen in het oude Tivoli-stadion met 2-0. Voor Aachen waren Babacar Gueye (´27) en Marco Höger (´44) trefzeker. Ook die wedstrijd werd voor een interlandweekend gespeeld.

Alemannia Aachen bivakkeert het hele seizoen al in de middenmoot van de tweede Bundesliga. De ploeg van trainer Peter Hyballa heeft nauwelijks meer uitzicht op promotie en hoeft zich nagenoeg geen zorgen meer te maken om degradatie. Aachen viel dit seizoen overigens wel op in de DFB-Pokal. Alemannia bereikte de kwartfinale, onder andere ten koste van FSV Mainz 05 en Eintracht Frankfurt, beide uitkomend in de eerste Bundesliga. Echter was Bayern München in de kwartfinale met maar liefst 0-4 te sterk.

Aachen heeft een klein Nederlands tintje. Tot de technische staf behoren Eric van der Luer (assistent-trainer) en Hans Spillmann (keeperstrainer). Erik Meijer is sinds 1 januari 2010 sportdirecteur bij de Duitsers.

Voor NEC is deze wedstrijd een goede voorbereiding op de derby tegen Vitesse. De ploeg van trainer Wiljan Vloet heeft in het weekend voor de belangrijke wedstrijd tegen de Arnhemmers geen competitiewedstrijd en zal de wedstrijd tegen Aachen dus vooral gebruiken om in het ritme te blijven.

De wedstrijd zal worden gespeeld op sportpark De Wijchert in Wijchen (terrein van AWC Wijchen) en is voor iedereen gratis toegankelijk. De aftrap is om 14.30 uur.
bron:NEC-Nijmegen.nl