NEC O21 heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. Op Papendal versloeg de ploeg van trainer Jeffrey Leiwakabessy de leeftijdsgenoten van Vitesse namelijk met ruime cijfers (0-3).

Een mooi resultaat, helemaal na eerdere uitspraken van de trainer van Vitesse O21, Nicky Hofs. “De Graafschap en NEC kijken toch met een schuin oog naar Vitesse, omdat wij de grootste club van de provincie zijn. De eer als ‘nummer één van Gelderland’ moeten we hoe dan ook hooghouden en mogen we zeker niet verliezen”, aldus Hofs tegenover de clubwebsite van Vitesse.

NEC had het in het begin moeilijk met de Arnhemmers en moest een aantal kansen tegen incasseren. Toch waren het de Nijmegenaren die na ongeveer een half uur spelen op voorsprong kwamen. Kas de Wit mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot deze feilloos binnen. Net na rust verdubbelde NEC de voorsprong via wie anders dan Selim Can Sönmez, de man in vorm bij de ploeg van Leiwakabessy.

Een kwartier voor tijd zette Merijn van Wiel de eindstand op het scorebord: 0-3. Door deze overwinning staat NEC nu tweede met slechts twee punten achterstand op koploper Heerenveen. Donderdag staat alweer de volgende wedstrijd voor de Nijmegenaren voor de deur. Dan is om 16:00 uur VVV Venlo de tegenstander op De Eendracht. VVV staat laatste en moet nog wachten op de eerste punten.

Overige uitslagen:

NEC O18 – FC Volendam O18: 3-2
NEC O16 – Alphense Boys O16: 2-2
FC Emmen O14 – NEC O14: 3-1
FC Twente/ Heracles O13 – NEC O13: 3-1

Foto: Rob Koppers