NEC O21 beleefde donderdag een makkelijke middag tegen de leeftijdsgenoten van VVV. Op sportpark De Eendracht liep de ploeg van trainer Jeffrey Leiwakabessy makkelijk weg van VVV en noteerde het uiteindelijk een monsterscore (7-0).

NEC begon meteen goed aan het duel, want de eerste kans was meteen raak voor de Nijmegenaren. Bo Geurts verschalkte de doelman van VVV. Ook doelpoging twee was raak voor NEC door Selim Can Sönmez. Na iets meer dan twintig minuten was het Kas de Wit met de 3-0 en was het al duidelijk dat het een makkelijke middag ging worden voor de Nijmegenaren. Voor rust werd het zelfs nog 4-0 door opnieuw Geurts.

Talenten van O18 pakken kans

In de tweede helft ging Geurts vrolijk verder met scoren om zijn hattrick compleet te maken: 5-0. De laatste twee goals aan Nijmeegse zijde werden gemaakt door spelers die normaal hun wedstrijden bij NEC O18 spelen. Allereerst was daar Kevin Kers met de 6-0 en in de laatste minuut was het Ghiani Giorgio die de eindstand op 7-0 bepaalde. Een mooi resultaat, waardoor NEC zich in ieder geval voor even koploper mag noemen. Nummer twee Heerenveen heeft namelijk nog een wedstrijd te goed en staat slechts één punt achter de Nijmegenaren. Zaterdag 28 oktober is Heerenveen meteen ook de volgende tegenstander voor de ploeg van Leiwakabessy, waar de koppositie op het spel staat.