NEC O21 heeft afgelopen weekend verloren van de leeftijdsgenoten van Heerenveen. In Friesland werd het 2-0 voor de thuisploeg, waar ex-NEC’er Joey van den Berg assistent-trainer is.

Beide ploegen waren wel flink aan elkaar gewaagd in de wedstrijd. Het spel golfde bij vlagen op en neer. In de eerste helft waren er dan ook kansen voor beide ploegen. Bij NEC was het opnieuw Selim Can Sönmez die het meeste gevaar stichtte, maar tot scoren kwam de ploeg van Jeffrey Leiwakabessy niet. Dat lukte Heerenveen overigens ook pas richting het einde van de wedstrijd. Pas twintig minuten voor tijd was het Amir Ismaïl die de Friesen op voorsprong zette. Ongeveer tien minuten later was het Xavi Woudstra die de voorsprong voor de thuisploeg verdubbelde en daarmee de eindstand op het bord zette.

NEC zakt nu iets terug in de competitie naar plaats zes in een competitie met acht ploegen. Wel zit er een redelijk gat tussen NEC en nummer acht VVV, dus kan de ploeg van Leiwakabessy vooral naar boven kijken. Het verschil met nummer twee en drie bedraagt namelijk slechts twee punten, terwijl NEC zelfs een wedstrijd minder heeft gespeeld. Zaterdag staat er op De Eendracht de wedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma.

Overige uitslagen

NEC O18 – Excelsior O18: 2-1
NEC O16 – Heerenveen O16: 0-1
FC Volendam O14 – NEC O14: 0-1
Go Ahead Eagles O13- NEC O13: 0-4