De eerste seizoenshelft zit er eindelijk op voor de hoogste jeugdteams van NEC. Voor beide elftallen stond er niet veel meer op het spel. NEC O21 was voor vanmiddag al veilig terwijl het O18-team van Leiwakabessy twee weken terug tot degradatie werd veroordeeld. NEC O21 verloor op bezoek bij kampioen Almere City FC O21, terwijl NEC O18 kansloos ten onder ging in Enschede.

Het team van Mark Otten speelde zich drie weken geleden veilig door in Nijmegen met 2-1 te winnen van de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Almere City FC O21 kon bij winst vanmiddag tot kampioen wanen, al was het ook nog afhankelijk van de uitslag van FC Groningen O21. De start was voor de Flevolanders in ieder veelbelovend, want binnen het kwartier was Joshua Zimmerman tweemaal trefzeker. Jonas Clein deed na rust nog wat terug voor NEC, maar mede door twee gele kaarten voor aanvoerder Jordy Ruizendaal was NEC niet in staat het Almere City FC O21 het nog lastig te maken en bleef het 2-1. Dit resultaat in combinatie met het verlies van directe concurrent FC Groningen, maakt Almere City FC O21 kampioen van de eerste seizoenshelft. Lichtpuntje aan de zijde van NEC was dat Joep van der Sluijs na een slepende blessure weer wat minuten heeft kunnen maken.

Een formaliteit in Enschede
NEC O18 is al gedegradeerd, tegenstander FC Twente/Heracles Almelo O18 is safe. De Tukkers konden niet meer omhoog of omlaag en blijven ook in de tweede seizoenshelft in de tweede divisie. De wedstrijd in Enschede was een formaliteit voor beiden, maar FC Twente/Heracles Almelo wilde nog wat goed maken. Eerder dit seizoen won NEC in eigen huis in de slotminuut met 2-1. Bij FC Twente/Heracles Almelo O18 staat Jord Roos sinds dit seizoen aan het roer, die tot afgelopen zomer jaren actief was binnen NEC. Sander Sybrandy was de grote man aan de zijde van de thuisclub vanmiddag, getuige twee doelpunten. Het zat NEC de gehele middag niet mee; buiten het feit dat het vlak na rust 3-0 werd voor FC Twente/Heracles, kon Yousri Sbai net na de derde goal inrukken nadat de middenvelder zijn tweede gele kaart ontving. Niet lang daarna incasseerde NEC ook nog eens de vierde treffer. Invaller Sinjo Leninduan zorgde met zijn eretreffer voor de eindstand.

NEC O18 zal naar verwachting begin maart beginnen aan de tweede seizoenshelft. Door het afbreken van de competitie in oktober, is er besloten om een halve competitie te spelen in plaats van een hele competitie. NEC komt door de degradatie in de tweede seizoenshelft uit in Divisie 3, waar ze het zullen opnemen tegen onder andere Almere Ciy FC O18, FC Den Bosch O18 en VVV Venlo O18.

Foto: archief LIN VI Fotografie