NEC heeft zaterdagmiddag de ‘Kleine Gelderse derby’ met 4-2 van Vitesse verloren. Op Papendal maakte de ploeg van Mark Otten en Jeffrey Leiwakabessy halverwege de eerste helft gelijk, maar uiteindelijk gingen de Arnhemmers er met de zege vandoor.

De wedstrijd tussen de beloftenteams werd een dag voor de echte derby in de Goffert gespeeld. Vitesse scoorde al vroeg via Kaya Simons, door een wegwerk fout van NEC. Halverwege de eerste helft maakte NEC gelijk: een fout van Vitessenaar Silvan Bröker zorgde ervoor dat Maxim van Peer eenvoudig langs doelman Markus Schubert binnen kon schieten: 1-1.

Vitesse drukte NEC na dat doelpunt terug. Uiteindelijk vond Simon van Duivenbooden de ruimte en scoorde na 42 minuten overtuigend de 2-1 binnen. De kansen in de tweede helft waren schaars, maar Van Duivenbooden speelde een hoofdrol. Hij raakte met een vrije trap de paal en stond na 80 minuten aan de basis van het derde doelpunt van Vitesse: hij gaf een steekbal op Jordi Altena en laatstgenoemde passeerde NEC-doelman Rijk Janse: 3-1.

Hoewel NEC verslagen leek, gaf het niet op. Storm Streng maakte nog de 3-2 voor NEC. Vitesse sloeg snel terug doordat Janse een schot van Van Duivenbooden redde, maar de rebound werd gescoord door Jim Croque. De einduitslag werd daarmee 4-2.

Opstelling NEC: Janse, Sbai, Gertsen, Netten, Kuijpers, Rossen, Van Peer, Maas, Hopman, De Wit, Tufi.

Foto: Rob Koppers