NEC O21 heeft zaterdag in extremis gewonnen van directe concurrent Willem II (2-3). Met dit resultaat heeft NEC zich verzekerd van de vijfde plaats, waardoor de Nijmegenaren ook komend seizoen in de Tweede Divisie A te vinden zullen zijn.

Dat was voorafgaand aan de wedstrijd nog allesbehalve zeker, want NEC had minimaal een resultaat nodig voor handhaving. In de eerste helft lukte het de Nijmegenaren nog niet om zich te onderscheiden, maar na de thee ging de ploeg van Mark Otten los. Door twee doelpunten in een paar minuten tijd van Yousri Sbai leek NEC al vroeg in de tweede helft in veilige haven.

Niets bleek minder waar, want Willem II knokte zich terug in de wedstrijd. In iets meer dan tien minuten maakten de Tricolores de achterstand ongedaan en moest NEC weer opnieuw beginnen om alles in eigen hand te houden. Inmiddels aangekomen in de diepe blessuretijd was het Selim Can Sonmez die met een fantastische lob vanaf een meter of 25 de 2-3 maakte. De ontlading was groot, Mark Otten zag zijn bank dan ook leegstromen toen het doelpunt gevierd werd.

Opstelling NEC: Janse; Gertsen, Reinders, Netten, Clein; Sbai, Maas, Rossen; Tufi, Streng, Sonmez.

Overige uitslagen:

NEC O18 – Willem II O18: 3-3