NEC O21 heeft zich herpakt na de zware nederlaag tegen PEC Zwolle van vorige week. Tegen FC Emmen won de ploeg van Jeffrey Leiwakabessy met 0-2. NEC blijft hierdoor koploper.

NEC begon sterker aan het duel en had aan het begin een aantal kansen. De Nijmegenaren beloonden zichzelf pas na iets meer dan een half uur spelen. Jilian Bernardina was de doelpuntenmaker aan Nijmeegse zijde. NEC bleef na die goal aandringen, maar wist het net in de eerste helft niet meer te vinden. In de tweede helft verdubbelde de ploeg van Leiwakabessy de voorsprong. Het was Omar Mohamedhoesein met de assist en Bo Geurts als afmaker: 0-2. Daarna gaven de Nijmegenaren niks meer weg tegen Emmen en konden er weer drie punten worden bijgeschreven.

NEC zag nummer twee, PEC Zwolle, winnen van nummer drie, SC Heerenveen. Hierdoor blijft PEC slechts één punt achter de Nijmegenaren staan. NEC neemt het zaterdag thuis op De Eendracht op tegen de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. Die ploeg staat zesde in de competitie van acht. PEC neemt het juist op tegen Emmen. Het blijft spannend bovenin, maar met nog maar twee wedstrijden heeft NEC de beste papieren voor het kampioenschap.

Overige resultaten

NEC O18 – Almere City O18: 1-2
FC Eindhoven O16 – NEC O16: 3-1
NEC O14 – SC Heerenveen O14: 3-6
De Graafschap O13 – NEC O13: 0-6