NEC O21 heeft zich verzekerd van promotie naar de hoogste divisie van de beloftencompetitie. De Nijmegenaren verloren weliswaar ruim van FC Dordrecht (1-5), maar door positieve uitslagen op de andere velden kon er na afloop wel een feestje gevierd worden.

Het duel begon redelijk gelijk op, maar al na tien minuten was het Dordrecht dat de voorsprong pakte. NEC leek beduusd en nog niet wakker, want een minuut later lag de volgende bal al in het netje bij de Nijmegenaren: 0-2. Nog voor het half uur leken de Schapenkoppen de wedstrijd al te beslissen met de 0-3. NEC probeerde van alles, maar kwam er maar niet doorheen. Omar Mohamedhoesein deed nog wat terug namens NEC en maakte de 1-3, maar genoeg voor een comeback was het niet. Dordrecht liep in de slotfase zelfs nog uit met twee goals en dus was de eindstand 1-5.

Ondanks het dramatische resultaat was er na afloop wel een feestje bij NEC. Nummer drie Heerenveen verloor met 2-1 van NAC en kan met nog één wedstrijd te gaan NEC niet meer inhalen. De Nijmegenaren promoveren dus naar de hoogste divisie. Wel klimt PEC Zwolle over NEC heen. De Zwollenaren wonnen met 0-4 van FC Emmen. De nummers één en twee van de competitie promoveren. Dat zijn dus PEC en NEC. Zaterdag speelt de ploeg van Jeffrey Leiwakabessy de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen VVV. De Nijmegenaren kunnen nog kampioen worden, maar zijn daarbij wel afhankelijk van het resultaat van PEC.

Overige resultaten:

AFC 34 O18 – NEC O18: afgelast
FC Emmen O16 – NEC O16: 1-2
NEC O14 – PEC Zwolle O14: 2-3
NEC O13 – FC Groningen O13: 2-0 (NEC O13 promoveerde ook afgelopen weekend)